A Bridgestone extra tesztet szervez a télen

Vágólapra másolva!
A több hónapja tartó tárgyalások végül meghozták az eredményüket, és a Forma-1-es csapatoknak sikerült elérniük, hogy a Bridgestone egy újabb tesztet rendezzen a tél folyamán.
Vágólapra másolva!

Azt követően, hogy a Michelin a Brazil Nagydíjat követően kivonult a Forma-1-ből, a 2007-es idénytől a Bridgestone egyedüli beszállítóként látja majd el a teljes mezőnyt termékeivel. Éppen ezért sokan attól tartanak, hogy a japánok jelenlegi partnerei komoly előnybe kerülhetnek a jövő évben a többiekkel szemben, és a helyzeten az sem segít, hogy decemberben mindössze csak két, egyeként háromnapos tesztprogramot tervezett be a Bridgestone.

Igen ám, de többhónapos tárgyalássorozat után a csapatoknak sikerült elérniük, hogy a japán beszállító egy extra tesztprogramot iktasson be a téli időszakban, mely a legfrissebb információk szerint november 28-i kezdéssel Barcelonában kerülne megrendezésre, melyet pár hétre rá követne az eredetileg betervezett két háromnapos teszt a spanyolországi Jerezben.

Az extra tesztprogram a Williams istálló számára is jól jöhet, mert bár a grove-i bázisú csapat már az idei évben is Bridgestone tappancsokon futott, a jövő évben egy számára teljesen ismeretlen Toyota motorral kell harcba szállnia a többiekkel.

"A Michelines csapatoknak is jól jön az extra tesztprogram, hiszen még az év vége előtt kipróbálhatják a Bridgestone abroncsokat. Tehát nem csak mi profitálunk ebből a kilenc napból, a többiek számára is hasznos lesz a meghosszabbított program" - mondta a Williams főmérnöke, Patrick Head.