Todt: Többet vártam a szezonzárótól

Vágólapra másolva!
A Ferrari sportigazgatója, Jean Todt csalódottan nyilatkozott, miután az olasz gárdának egyik bajnoki címet sem sikerült megszereznie a szezonzáró brazil megmérettetésen.
Vágólapra másolva!

Michael Schumacher már a Japán Nagydíjat követően lemondott az egyéni elsőségről, hiszen csak úgy tudta volna megszerezni a végső győzelmet, ha megnyeri a szezonzárót, és legnagyobb riválisa, Fernando Alonso lecsúszik a pontszerző helyekről.

Ennek ellenére a Ferrari optimistán várta a Brazil Nagydíjat, ahol még volt némi esélye arra, hogy bezsebelje a konstruktőri bajnoki címet. Azonban azzal, hogy Schumacher defektet kapott, és egy előre be nem tervezett kiállással már a futam elején visszacsúszott az utolsó helyre, teljesen elszálltak az olaszok esélyei a gyártók versenyének megnyerésére.

"Annak ellenére, hogy Massa kimagasló teljesítményt nyújtva megnyerte hazai versenyét, és Schumacher minden eddiginél jobban vezetett, egy kicsit kiábrándult vagyok" - mondta Todt, aki jobb végjátékra számított. "A mai nappal véget ért egy fejezet a Ferrari történetében. Bíztam benne, hogy megnyerhetjük a bajnokságot, és még önfeledtebben ünnepelhetünk."

"Azonban az vígasztal, hogy a Ferrari nyerte meg a legtöbb futamot az idei évben. Köszönetet szeretnék mondani vetélytársainknak. Le kell vonnunk a megfelelő következtetéseket az idei évből, tanulnunk kell a hibáinkból, hogy jövőre minden a legnagyobb rendben legyen. Egy történelmi évet zártunk Brazíliában."