A felfüggesztés babrált ki a Toyotával

Vágólapra másolva!
A Toyota Brazil Nagydíjon nyújtott teljesítménye nagyon jól tükrözi az idei évüket: voltak fellángolásaik, de a döntő pillanatokban rendre elbuktak. Trulli ezúttal a harmadik helyről indulhatott, de csapattársához hasonlóan nem ért célba.
Vágólapra másolva!

A japán istálló a BMW csapatával az utolsó futamokon nagy csatát vívott a konstruktőrök versenyének ötödik helyéért, de mivel Brazíliában felfüggesztési problémák miatt mindkét versenyző igen korán kiesett, ezért a gárdának be kellett érnie a hatodik hellyel.

"A hátsó felfüggesztés legfontosabb alkatrészével volt problémánk"- nyilatkozta Trulli, miután 11 kör megtételét követően ki kellett állnia a versenyből. "Az autó borzalmas volt, egyszerűen nem tudtam irányítani. Kár, hogy így ért véget a nagydíj, mert versenyképesek voltunk, a biztonsági autó kiállása után az abroncsaim gyorsan felmelegedtek, és Raikkönennel is partiban voltam."

"Az autó egész hétvégén nagyon gyors volt, és a versenyre jó taktikát dolgoztunk ki, úgyhogy csalódott vagyok, amiért nem tudtam célba érni. Nehéz, és peches szezonon vagyok túl. Monacóban, Magny-Cours-ban és most itt is elvesztettem egy dobogós helyet. De ennek ellenére is köszönettel tartozom a csapatnak"- fejezte be az olasz, aki a 12. helyen végzett a pilóták versenyében.

"Ennél rosszabbul nem is érhetett volna véget a szezonunk"- kezdte Ralf Schumacher, aki egy körrel korábban esett ki, mint márkatársa. "A rajt is jól sikerült, jó formában is voltunk, de a safety car után a hátsó felfüggesztéssel problémánk volt. Lehetetlen volt irányítani az autót, úgyhogy fel kellett adnom."

"Szomorú vagyok, mert jó eredményt akartunk elérni. Jarno és én is jól szerepeltünk az időmérőn, de ma semmi sem sikerült. Ennek ellenére szeretnék köszönetet mondani az egész gárdának az idei munkáért"- tette még hozzá nyilatkozatához Ralf Schumacher.