A BMW pilótái ismét a legjobb tízben végeztek

Vágólapra másolva!
A BMW Sauber csapat számára a 2006-os esztendő igazán jól sikerült.
Vágólapra másolva!

A német gárda a szezonzáró brazil futam időmérő edzésén is hozta a tőle már jól megszokott, masszív teljesítményt, mindkét versenyző a legjobb tízbe kvalifikálta magát.

Az időmérő utolsó felvonásában már nem sok vizet zavart a Nick Heidfeld, Robert Kubica alkotta páros, de a nyolcadik és kilencedik hely így sem rossz eredmény tőlük. A BMW legnagyobb ellenfele, a konstruktőrök versenyében jelenleg egy ponttal kevesebbet birtokló Toyota jobban szerepelt ugyan, de a pilóták optimisták a párharcot illetően.

"Elégedett vagyok a mai eredménnyel, mert a hétvége eddig rosszul alakult számomra"- nyilatkozta Nick Heidfeld, aki egymás után már az ötödik futamon került be a legjobb tízbe. "Az egyensúly nem volt rendben eddig, de ezt az időmérőig sikerült nagymértékben orvosolnunk."

"A beállítás-módosításokkal összhangban volt az időjárás változása is, hiszen egyre melegebb lett, ami kedvezett nekünk. A Toyota nagyon jól szerepelt a kvalifikáción, így biztosan kiélezett csata elé nézünk, melynek tétje az ötödik hely"- zárta sorait Heidfeld.

"Nagyszerű újra a legjobb tízben lenni"- lelkendezett Robert Kubica. "Eddig hat futamon álltam rajthoz, és ötször sikerült az első tíz hely valamelyikéről rajtolnom. Sajnos egy szett gumit tönkretettem az egyik fékezésnél, és újat már nem tudtunk feltenni, így nem tudtam jobb helyet kiharcolni magamnak."

"A verseny nehéznek ígérkezik, de készen állunk a nagy feladatok megoldására. Az autó megbízható, és ez itt Brazíliában nagyon fontos"- fejezte be a lengyel.

Mario Theissen, BMW motorsport igazgatója nem volt maradéktalanul elégedett: "Normális időmérőn vagyunk túl, de nem volt minden tökéletes. Nick először a gumikat nem tudta felmelegíteni rendesen, emiatt nehézségei voltak. Robert jól szerepelt, de az utolsó mért körében elfékezte magát, emiatt nem léphetett előrébb. De mindenképpen pozitív, hogy mindkét autónk a legjobb tízben van."