Fisichella megkapja a Renault új motorját

Vágólapra másolva!
Giancarlo Fisichella megkapja a Renault legújabb fejélesztésű E specifikációs erőforrását a szezonzáró Brazil Nagydíjon, mely egyértelműen mutatja, a franciák mindent megtesznek azért, hogy bezsebeljék mindkét bajnoki címet.
Vágólapra másolva!

Azt követően, hogy az elmúlt versenyen karnyújtásnyira került a csapathoz mindkét bajnoki cím, a Renault vezetősége úgy döntött, versenyzőiket két különböző motorral küldi pályára a szezon utolsó megmérettetésén. Ez azt jelenti, hogy Fisichella megkapja a gárda legújabb fejlesztésű E specifikációs motorját, mely átment minden szükséges megbízhatósági próbán, így a vezetőség szerint nem kockázatos a bevetése.

Mindezek ellenére a Renault mégsem meri megkockáztatni, hogy Fernando Alonso autójába is ezt az erőforrást tegye, hiszen a spanyol pilótát mindössze csak egy pont választja el az idei bajnoki címtől, így a csapat nem szeretne felesleges kockázatot vállalni az új egység bevetésével. Alonso tehát a Kínában és Japánban használt erőforrás egy átdolgozott verzióját kapja majd meg a D specifikációból, mely már a széria ötödik generációs fejlesztése.

Bár két különböző motorspecifikációval készül a csapat a szezonzáró megmérettetésre, a Renault elsődleges célja Brazíliában is a győzelem lesz.

"A legfontosabb az, hogy semmin ne változtassunk, és ne érezzünk nyomást magunkon" - mondta a gárda technikai igazgatója, Bob Bell. "Minden egyes versenyt a győzelem reményében kezdünk meg, és ez Brazíliában sem lesz másképp. Nem készülünk különlegesebben erre a versenyre, így semmit nem is veszünk biztosra. Keményen fogunk harcolni, és a lehető leggyorsabban reagálunk majd a kialakult helyzetekre. Több matematikai megoldás létezik arra, miként nyerhetünk, és miként bukhatunk el, de a csapat számára ez egy átlagos feladat lesz. Úgy gondolom, mindig is az volt a felfogásunk, hogy a legjobb módja a bajnokság megnyerésének, ha versenyeket nyerünk."