Ecclestone: Button tanulhatna Schumachertől

Vágólapra másolva!
Bernie Ecclestone szerint Jenson Button tanulhatna Michael Schumachertől, hogy jobb versenyzővé válhasson a jövőben. A brit üzletember úgy gondolja, hogy a Ferrari sztárja mindenki számára követendő példa lehet a Forma-1-ben.
Vágólapra másolva!

Jenson Button már túl volt századig versenyén, mikor az idei Magyar Nagydíjon megszerezte pályafutása első futamgyőzelmét. Bár Ecclestone szerint a brit versenyző remek munkát végzett az idei esztendőben, úgy érzi, a Honda versenyzőjének még jobb teljesítményt kell nyújtania ahhoz, hogy igazi szupersztár váljon belőle.

"Véleményem szerint már elég régóta van a sportban ahhoz, hogy letegyen valamit az asztalra" - mondta Ecclestone a The Times c. lapnak adott nyilatkozatában. "Ha ez sikerül neki, akkor mindene megvan ahhoz, hogy igazi szupersztár váljon belőle. Megvan hozzá a tehetsége. Azonban ha megnézzük eddigi eredményeit, akkor azt láthatjuk, hogy mindig más hibájából került az élre, nem pedig azért, mert valóban ő volt a legjobb. Úgy gondolom, a Hondával egyetemben keményebben kellene küzdenie."

Az F1 impresszáriója Michael Schumachert hozta fel követendő példaként, aki elkötelezettségével, és kitartásával olyan eredményeket ért el a királykategóriában, melyet véleménye szerint soha senki nem fog tudni utolérni a jövőben.

"Michael rengeteget tett azért, hogy elérje kitűzött céljait. Keményen küzdött, miközben mindvégig hatalmas nyomás alatt tartotta magát. Nem vagyok benne biztos, hogy Jenson felkészült erre. Azt kell mondja, Jenson a régi korok versenyzőire emlékeztet. Egy Graham Hill típusú versenyző, akinek minden tehetsége megvan ahhoz, hogy elérje céljait. Egyedül az elszántság hiányzik belőle, ami manapság elengedhetetlen ahhoz, hogy érvényesülni tudjon az ember."