Coulthard türelemre inti Hamiltont

Vágólapra másolva!
Sokan már most a Forma-1-be követelik a szupertehetségnek kikiáltott Lewis Hamiltont. A 21 éves brit rutinos honfitársa, David Coulthard viszont azt tanácsolja ifjú kollégájának, hogy ne hamarkodja el az F1-es debütálást.
Vágólapra másolva!

Az idei GP2-es sorozatban megszerzett bajnoki cím remek ajánlólevélnek bizonyult Hamilton számára, ugyanis a McLaren-Mercedes már teszteli a fiatal pilótát, és sokak szerint Ron Dennisék 2007-ben versenyeztetni fogják a britet.

Ez azt jelenti, hogy a tehetségnek rögtön egy nagycsapatnál kellene helytállnia, ami nem kis terhet rakna a vállaira. Tudja ezt nagyon jól David Coulthard is, aki tapasztalataira alapozva türelemre inti Hamiltont.

Coulthard jelenleg a Red Bull Racing pilótája, és jövőre is az osztrák gárdánál versenyez majd. A skót Forma-1-es pályafutása 1994-ben kezdődött, az imolai versenyen halálos balesetet szenvedő Ayrton Senna helyét kellett átvennie a Williamsnél. "Bizonyos szempontból Lewis már készen áll a Forma-1-re, hiszen autót remekül tud vezetni, ezt bizonyította"- kezdte Coulthard. "Az autóversenyzés viszont nem csak ebből áll."

"Az elkövetkezendő tíz évben sok minden történhet vele, ami jelentősen megváltoztatja majd a jellemét. Most még nagyon fiatal, nem tudni, hogy hogyan reagál majd bizonyos dolgokra, amik a magánéletben történnek majd vele. Kérdés, hogy mennyire tudja majd elválasztani egymástól a versenyzést és a magánéletet."

"Éppen ezért én azt tanácsolom, hogy ne kapkodja el a Forma-1-es debütálást. Ha netán valami rosszul sül el az elején, akkor az akár az egész pályafutására rányomhatja a bélyegét"- folytatta a 35 éve Coulthard. "Kétségtelen, hogy nagyon tehetséges, és a megfelelő támogatása is megvan, de szerintem előbb még fel kell nőnie."

Talán azok vannak kisebbségben, aki Coulthard véleményét osztják, de a skót örömmel fogadta, hogy a McLaren a hétvégi szezonzárón még nem ülteti autóba Hamiltont. A fiatal britnek még sok tesztkilométert meg kell tennie ahhoz, hogy egy versenyen is rajthoz állhasson.

Coulthard tehát kifejtette véleményét, más kérdés, hogy Ron Dennis figyelembe veszi-e majd egykori versenyzője intelmeit, mikor eldönti, hogy 2007-ben ki legyen Fernando Alonso csapattársa a McLaren istállónál.