Az Audi a DTM-be csábítja Schumachert

Vágólapra másolva!
Egyes információk szerint az Audi megkereste Michael Schumachert, és tízmillió eurót ajánlott fel a szezon végén a Forma-1-es pályafutását befejező németnek, hogy folytassa náluk a versenyzést. Wili Weber, Schumacher menedzsere kizártnak tartja ezt az elk
Vágólapra másolva!

Az szinte biztosra vehető, hogy a hétszeres világbajnok Michael Schumachert a hétvégi Brazil Nagydíjon láthatjuk utoljára Forma-1-es versenyen rajthoz állni. Az viszont már sokkal inkább elképzelhető, hogy más szériákban még kipróbálja magát az F1-ben megismételhetetlennek tűnő eredménysort produkáló német.

Ebben bízik az Audi cégóriás is, amely rekordösszegért a Német Túraautó Bajnokságba, a DTM-be szerződtetné a kerpeni születésű pilótát. A több, mint 10 millió Eurós gázsi fejében Schumacher még a Le Mans-i futamon is rajthoz állna. És hogy belássuk, ez a tízmillió valóban nem aprópénz, elég megemlíteni, hogy az Audi jelenlegi 20 DTM-es versenyzője együtt nem keres ennyit...

Hivatalosan persze még semmilyen lépés nem történt a felek közt, de az Audi sportigazgatója, Wolfgang Ullrich nem tagadta az érdeklődést: "Nem tartom elképzelhetetlennek, hogy Michael a Le Mans-i versenyen a mi csapatunkban álljon rajthoz, szerintem ez még számára is nagy kihívás lenne."

Az Audinál persze nem csak a legendás 24 órás versenyen számítanának Schumacherre, hanem a DTM-ben is szívesen látnák a 37 éves klasszist. Jürgen Pippig, a német autógyár motorsport részlegének médiaigazgatója legalább is nagyon örülne ennek: "Ez számunkra olyan lenne, mint egy telitalálat a lottón. A DTM-nek is különleges világa van, amit már olyan nagy Forma-1-es bajnokok is megtapasztaltak, mint Mia Hakkinen és Heinz-Harald Frentzen."

Az Audisokkal egyáltalán nem ért egyet Schumacher menedzsere, Wili Weber, aki elképzelhetetlennek tartja, hogy védence versenyezzen a DTM-ben. Ráadásul korábban már maga Michael is kijelentette, hogy a családjával szeretne minél több időt tölteni, hiszen az elémúlt években a zsúfolt program miatt olykor feleségét, Corinnát, és gyerekeit, Gina-Mariát és Micket is hanyagolnia kellett. A DTM sem kevésbé időigényes sportág, mint a Forma-1, úgyhogy az Audi talán még a rekordgázsival sem tudja majd elcsábítani Schumachert.