A BMW leszerződtette Kubicát a jövő évre

Vágólapra másolva!
Ahogy arra számítani is lehetett, a BMW Sauber versenyistálló csütörtökön hivatalos közleményében megerősítette, hogy a lengyel Robert Kubica lesz Nick Heidfeld csapattársa a 2007-es idényben.
Vágólapra másolva!

Kubica a német-svájci alakulat tesztpilótájaként kezdte meg az idei évet, ám Jacques Villeneuve évad közbeni menesztésével versenyzővé lépett elő. A lengyel sofőr már bemutatkozó futamán is remekül teljesített, míg élete harmadik versenyén, az Olasz Nagydíjon a dobogóra is felállhatott.

Éppen ezért senkit nem ért váratlanul a BMW mai bejelentése, miszerint Kubica lesz Nick Heidfeld csapattársa a 2007-es idényben.

"Elégedettek vagyunk versenyzőinkkel, így bízunk benne, hogy a jövőben is jó együttműködésre lesznek majd képesek" - mondta a BMW Motorsport igazgatója, Mario Theissen. "Nick már jó ideje szerződésben áll velünk a 2007-es idényre. Ő minden szempontból egy igen tapasztalt versenyző, akire nagy szükségünk lesz a jövőben. Nem csak a Forma-1-et ismeri jól, hanem már egy ideje együtt dolgozik a csapattal."

"Robert neve senkinek sem volt ismerős, mielőtt a csapat alig egy éve le nem igazolta a tesztpilótai posztra. Nem sok kellett ahhoz, hogy mindenki felfigyeljen rá, hiszen tesztpilótaként kimagasló eredményeket ért el a versenyhétvégék pénteki edzésnapjain. A kemény munka végül meghozta gyümölcsét, és Budapesten lehetőséget kapott a versenyzésre, ahol remekül teljesített. Pályafutása harmadik versenyén pedig már felállhatott a dobogóra, mely rekorddal nem sokan büszkélkedhetnek a mezőnyben."

Kubica elmondta, titkon ugyan számított a BMW bejelentésére, a mai napig nem merte biztosra venni, hogy ő kapja meg a még üresen álló versenyzői ülést a jövő évre. A lengyel versenyző boldogan nyilatkozott a bejelentést követően.

"Azzal, hogy a csapat leigazolt a 2007-es idényre, bebizonyosodott számára, hogy az elmúlt öt versenyen olyan munkát végeztem, amit elvártak tőlem" - mondta boldogan Kubica. "Ugyan még vissza van az idei évad utolsó versenye, számomra már megkezdődött a 2007-es idény. Fantasztikus érzés tudni, hogy jövőm biztosítva van, és meggyőződésem, hogy az a versenyző, aki már az előző szezon végén tudja, hol fog dolgozni a következő évben, sokkal jobban felkészülhet az előtte álló feladatokra."

"Az idei évben harmadik számú versenyzőként lehetőségem nyílt arra, hogy megismerjem a pályákat, ahol a jövő évben versenyezni fogok. A Magyar Nagydíjtól pedig már versenyzőként lehettem jelen a versenyhétvégéken, így mindenképpen előnyből kezdhetem meg a következő évet" - folytatta a lengyel versenyző. "A BMW Sauber istálló fantasztikus lehetőséget biztosított számomra, éppen ezért köszönetet szeretnék mondani Mario Theissen úrnak, illetve az egész csapatnak."

A BMW vezetősége továbbá azt is megerősítette, hogy a jövő évben a mindössze tizenkilenc esztendős Sebastian Vettel látja majd el a tesztpilótai feladatokat a csapatnál, miután a német sofőr remek munkát végzett az idei évben a pénteki szabadedzéseken.

"Nagyon boldog vagyok" - mondta Vettel. "Hatalmas lépés ez számomra. Mindig is arról álmodtam, hogy a Forma-1-ben versenyezzek, és ezzel közelebb kerültem célomhoz. Teljesen tiszta számomra, hogy milyen feladatok várnak rám: mindent megteszek majd annak érdekében, hogy tesztpilótaként segítsem a csapatot, és előrébb vigyem a fejlesztéseket. Köszönetet szeretnék mondani a csapatnak, hogy bíztak bennem, és hogy már az idei évben pénteki tesztpilótaként lehetőséget kaptam tőlük a tanulásra. Úgy érzem, ez meghozta gyümölcsét."