Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Montoya bemutatkozhat a Bush szériában

Vágólapra másolva!
A Chip Ganassi Racing vezetősége szerdán hivatalosan is megerősítette, hogy az egykori Forma-1-es versenyző, Juan Pablo Montoya a jövő hétvégén bemutatkozhat az igazi NASCAR szintű Bush szériában a Memphis Motorsport Parkban.
Vágólapra másolva!

Montoya eddig két ARCA sorozatbeli versenyen vett részt, ami messze elmarad a Nextel Kupa színvonalától, ahol majd 2007-ben kell helytállnia. A kolumbiai azonban bizonyította, hogy nem felejtett el vezetni, hiszen első versenyén a harmadik helyet szerezte meg, igaz az autója az egyik legjobb volt a mezőnyben.

Az elmúlt hétvégén ismét jó pozícióból kezdhette meg a versenyt az Iowa Speedway-en, azonban egy baleset következtében csak a huszonnegyedik pozícióban ért célba.

A kolumbiai versenyző az elmúlt héten a Memphis Motorsport Parkban egy Nextel Kupás autót tesztelt, így nem lesz egyszerű számára a jövő hétvégi megmérettetés, ahol egy gyengébb Busch szériás autóval kell helytállnia, életében először.

Montoya a héten Miamiban tesztel, ahol első alkalommal mérheti össze erejét a Nextel Kupás versenyzőkkel. Az eheti teszt tovább egyfajta felkészülés lesz számára bemutatkozó versenyére, ugyanis ha minden jól megy, akkor november 19-én éppen ezen a pályán debütálhat a legelitebb NASCAR szériában, az idei szezon utolsó megmérettetésén.


Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről