Raikkönen a Ferraritól vonulna vissza

Vágólapra másolva!
Kimi Raikkönen utolsó versenyére készül a McLaren-Mercedes színeiben, de már a jövő évet is tervezgeti. A finn 2007-ben a Ferrari csapatát szolgálja majd, és lehetőség szerint már jövőre világbajnok lenne.
Vágólapra másolva!

Raikkönen idén katasztrofális évet tudhat magáénak a McLaren csapatánál, és úgy véli, hogy a Ferrarinál jövőre ennél lényegesen eredményesebb lesz majd. Az idén futamgyőzelem nélkül álló pilóta azt sem tartja kizártnak, hogy már első évében világbajnok legyen az olaszokkal.

A finnek az is a feladata lesz, hogy a lehető leggyorsabban betöltse azt az űrt, amit a hétszeres világbajnok Michael Schumacher hagy maga után. Több szakértő is úgy véli, hogy ez szinte lehetetlen feladat, és a Ferrarira kisebb hullámvölgy vár a német távozása után, amin Raikkönen sem tud majd segíteni.

A Jégembernek becézett pilóta erről persze hallani sem akar: "Azért szerződtem a Ferrarihoz, mert itt vannak a legjobb esélyeim arra, hogy világbajnok legyek. Azt sem tartom kizártnak, hogy már 2007-ben elérjem ezt"- nyilatkozta a finn.

Raikkönen szerződése az idei év végén, december 31-én jár le, és a McLarennél nem is gondolkodnak abban, hogy a szezon utolsó versenye után elengedjék a pilótát. A finn így leghamarabb jövőre állhat a Ferrari csapat rendelkezésére. A 26 éves pilóta nem tartja kizártnak, hogy a vörösöknél fejezi be pályafutását.

"Nem gondolkodom abban, hogy olyan sokáig versenyezzek, mint Michael. Könnyen elképzelhető, hogy a Ferrari lesz az utolsó Forma-1-es csapatom"- fejezte be Raikkönen, akinek szerződése 2009 végéig szól.