Massa a Ferrarival győzhet Brazíliában

Vágólapra másolva!
A szezonzáró Brazil Nagydíjon hazai közönsége előtt Felipe Massa Ferrarival áll rajthoz. A fiatal brazil még sohasem versenyzett Interlagosban olyan autóval, amellyel jó esélyei vannak a futamgyőzelemre.
Vágólapra másolva!

A hétvégén 34. alkalommal rendezik meg a Brazil Nagydíjat, melynek tizedszer ad otthont Interlagos. Eddig hétszer pezsgőzhetett brazil nemzetiségű pilóta a dobogó tetején, a hétvégén viszont Massa is szeretne feliratkozni erre a listára.

A Ferrari is hét alkalommal nyert Brazíliában, legutóbb 2002-ben Michael Schumacher révén. Az olasz csapat számára azért is különleges a dél-amerikai verseny, mert az elmúlt hét évben mindig volt brazil pilótája. A legutóbbi hat idényben a vörösöknél versenyző Rubens Barrichellót idén Felipe Massa váltotta, akinek legszebb álma teljesülne azzal, ha hétvégén megnyerné a Brazil Nagydíjat.

"A brazil pilótáknak természetesen nagyon fontos ez a futam, a média elvárásai is nagyok velünk szemben, nem könnyű megfelelni ennek a nyomásnak"- nyilatkozta Massa. "Én már a Japán Nagydíj után egyből Sao Paulóba utaztam, itt próbálok meg minél jobban felkészülni a hétvégére."

"Most, hogy Ferrarival állhatok rajthoz, talán minden eddiginél nagyobb nyomás nehezedik rám, de nem hinném, hogy ez bénítana engem. A győzelemre is esélyesek vagyunk ezzel az autóval, úgy kell dolgoznunk, hogy ezt el is érjük. Én nagyon motivált vagyok."

"A világbajnoki pontverseny nagyon kiélezett. Ha Alonso pontszerző helyeken autózik majd, akkor nekem lehetőségem lesz arra, hogy megnyerjem a futamot. Ha viszont a spanyol valamiért nem tud a legjobb nyolcban lenni, akkor teljesen új értelmet kap majd a versenyem, hiszen akkor Michaelt kell győzelemhez segítenem. Szerencsésnek érzem magam, hogy segíthetek neki"- vázolta fel a brazil futam taktikáját.

Az interlagosi ring megterheli a versenyzőket, ezzel a Ferraris pilóta is egyetért: "A pályán több helyen is nagy a szintkülönbség. Ezeken a bukkanókon átszáguldani igencsak megterhelő fizikailag, ráadásul az óramutató járásával ellentétes irányban versenyzünk. Biztosan nagyon nehéz futam lesz, de nagyon örülök neki, hogy egy roppant versenyképes autóval körözhetek majd."

"A brazil közönség rengeteg erőt fog nekem adni, ebben egészen biztos vagyok. Mindent megteszek, hogy a lehető legjobb eredményt érjem el vasárnap"- fejezte be Massa, aki pályafutása első győzelmét az idei Török Nagydíjon aratta.