Stewart tiszta küzdelmet vár Brazíliában

Vágólapra másolva!
Az egykori Forma-1-es világbajnok, Jackie Stewart bízik benne, hogy a szezon utolsó versenyén, ahol a világbajnoki címek sorsa lesz a tét, a csapatok nem folyamodnak majd sportszerűtlen eszközökhöz.
Vágólapra másolva!

A pillanatnyi állás szerint Fernando Alonso megvédi világbajnoki címét, amennyiben pontot szerez Brazíliában. A hétszeres világbajnoknak, Michael Schumechernek akkor van esélye nyolcadik összetettbeli elsőségének begyűjtésére, ha megnyeri az interlagosi futamot, miközben spanyol riválisa nem szerez pontot.

A kiélezetett szituációval kapcsolatban már többen kifejtették aggodalmukat, egyesek szerint alattomos, a sporthoz nem illő eszközöket is alkalmazhat a Ferrari, hiszen korábban hasonló helyzetben már volt erre példa.

Az egykori pilóta, majd későbbi csapatfőnök, Jackie Stewart azonban bízik benne, hogy a Ferrari nem folyamodik ilyen alattomos eszközökhöz. A skót szerint ezen azt kell érteni, hogy Schumacher csapattársa, Felipe Massa nem avatkozik bele a küzdelembe, és nem próbálja meg feltartani a címvédő Alonsót.

"A legkevésbé sincs arra szükség, hogy Massa befolyásolja a világbajnokság végkimenetelét"- nyilatkozta Stewart. "Ez nem lenne méltó befejezése ennek az egyébként remek szezonnak. Persze nem gyanúsítom azzal a Ferrarit, hogy bármire is készülnének. De mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy korábban történtek már kétes incidensek hasonlóan kiélezett szituációkban, és ezek akár újra megismétlődhetnek."

Alonsónak elég pontszerző helyen célba érnie Brazíliában, és akkor semmi nem veszélyezteti a spanyol második vb-címét. Stewart szerint a Renault-s pilótának a futam első perceit kell túlélnie: "Az első kanyar és az első kör lesz a legveszélyesebb Alonso számára. Okosan kell versenyeznie, és akkor felteheti a koronát idei fantasztikus teljesítményére."

"A Forma-1 számára az lenne a legjobb eredmény, ha Michael nyerné a Brazil Nagydíjat, és Fernando második lenne. Ezzel szerintem mindenki elégedett lenne. Michael győzelemmel vonulhatna vissza, és Fernando megszerezhetné második világbajnoki címét"- fejezte be a skót klasszis.