Schumacher kitüntetést kap Pelétől

Vágólapra másolva!
Minden idők legsikeresebb autóversenyzője, Michael Schumacher egy különleges díjat vehet át pályafutása utolsó Forma-1-es versenyén, melyet a futball legenda, a brazil Pelé ad majd át neki.
Vágólapra másolva!

A hétszeres világbajnok komoly hátrányban kezdheti meg a szezonzáró Brazil Nagydíjat, hiszen csak abban az esetben lehet világbajnok, ha megszerzi a győzelmet, és legnagyobb riválisa, Fernando Alonso lecsúszik a pontszerző helyekről. Bármi is legyen a végeredmény, a Ferrari klasszisa kitüntetésben részesül a futamot követően az elmúlt évtizedben elvégzett munkájáért, mellyel hozzájárult ahhoz, hogy jobbá váljon a királykategória.

A díjat nem más, mint Pelé adja majd át Michaelnek. A brazil futball legenda egyébként nagy Forma-1-es rajongó, és pár évvel ezelőtt felkérték arra, hogy ő intse le a kockás zászlóval a Brazil Nagydíjat. Az eset sokakban megmaradt, hiszen Pelé rossz autónál kezdte el lengetni a zászlót, ám ennek ellenére senki sem orrolt meg rá.

"Büszke vagyok arra, hogy engem ért az a megtiszteltetés, hogy a brazilok nevében átnyújthatom ezt a trófeát a világ legsikeresebb Forma-1-es versenyzőjének" - mondta Pelé. "Michael nagyszerűen példázza a sportolók új generációját."

Schumacher az Olasz Nagydíjat követően jelentette be, hogy tizenhat esztendő után az év végén visszavonul, és minden idők legsikeresebb versenyzőjeként elhagyja a Forma-1-et.