Button: Fontos lesz a szezonzáró

Vágólapra másolva!
Jenson Button szerint a Honda csak úgy válhat igazi élcsapattá a 2007-es idényben, ha a szezonzáró Brazil Nagydíjat a csúcson fejezi be. A brit versenyző azonban úgy gondolja, az új V8-as motor nagy segítségükre lesz céljuk elérésében.
Vágólapra másolva!

Annak ellenére, hogy a brackley-i bázisú alakulat gyengén kezdte az idei évet, a szezon második felében feltámadt, és a Magyar Nagydíjon megérkezett a csúcsra. Jenson Button a budapesti futamgyőzelmet követően nem kevesebb, mint 29 pontot szerzett, ami kimagasló eredménynek mondható tekintve azt, hogy Fernando Alonso 26, míg Michael Schumacher 27 pontot szerzett a magyar verseny óta.

Ezen felbuzdulva a brit versenyző úgy gondolja, minden esélye megvan arra, hogy a szezonzáró Brazil Nagydíjat is a csúcson fejezze be. Button azzal is tisztában van, hogy egy jó eredménnyel, sokkal motiváltabban kezdhetné meg a csapat a téli tesztidőszakot, ami szintén nem elhanyagolható.

"Remek érzés úgy megkezdeni a szezonzárót, hogy az elmúlt versenyek jól sikerültek" - magyarázta Button. "Úgy gondolom, nem kell bizonygatnunk, milyen jól sikerült számunkra a szezon második fele. Tudom, hogy nem sokat gondolnak még a 2007-es idényre, ám én úgy gondolom, hogy fontos lesz az utolsó verseny, mert egy esetleges jó szerepléssel a csapat sokkal motiváltabban kezdheti meg a téli szezont."

A Honda Japánban mutatta be vadonatúj fejlesztésű erőforrását. Az új egység egyébként a brazil futamot követően befagyasztásra kerülhet, feltéve, ha hibátlanul teljesíti a versenytávot Interlagoszban.

"Úgy gondolom, legalább olyan versenyképesek leszünk Brazíliában, mint az elmúlt versenyeken. A motor erősnek tűnt Japánban, és szerint az autónak fekszik a brazil pálya. Szeretem a vonalvezetését, bár nem egyszerű, hiszen az óramutató járásával ellentétes irányban kell köröznünk, és elég sok a pukli az aszfalton. Mindent egybevéve, biztos vagyok benne, hogy érdekes lesz a végjáték."

Button csapattársa, Rubens Barrichello is nagy reményekkel várja hazai versenyét, hiszen korábban a Ferrarival soha nem tudott jó helyen végezni hazai közönsége előtt, noha nem egyszer vezette a versenyt az elmúlt években.

"Bosszantó, hogy soha nem nyertem hazai pályán, pedig 2003-ban jó úton haladtam afelé, azonban gond volt az üzemanyaggal" - mondta a brazil. "Úgy érzem, jó az autóm az idei évben, és csak bízni tudok benne, hogy nem hagy cserben hazai versenyemen."