Alonso szerint még semmi nincs eldöntve

Vágólapra másolva!
A Renault spanyol versenyzője, Fernando Alonso annak ellenére sem érzi biztonságban magát, hogy mindössze már csak egy pont választja el attól, hogy megvédje világbajnoki címét az idei esztendőben.
Vágólapra másolva!

Azt követően, hogy Michael Schumacher a Ferrari motor meghibásodása miatt a Japán Nagydíj idő előtt feladására kényszerült, Fernando Alonso egy futammal a szezon vége előtt tíz pontra növelte előnyét riválisával szemben a világbajnokságban. A spanyol versenyzőt tehát már csak egy pont választja el attól, hogy bajnokként ünnepeltethesse magát a Brazil Nagydíj után.

Annak ellenére, hogy Schumacher már csak úgy lehet világbajnok, ha megnyeri a szezonzárót, és közben Alonso egyetlen pontot sem szerez, a Renault versenyzője nem érzi teljesen biztonságban magát a Brazil Nagydíjat megelőzően.

"Nem hiszem, hogy lefutott lenne a bajnokság" - mondta Alonso, aki tavaly éppen Brazíliában szerezte meg pályafutása első bajnoki címét. "A küzdelem az utolsó körig tart, addig semmi nem biztos. Tudjuk, hogy van még mit dolgoznunk, és csak azután engedhetünk ki egy kicsit. Célunk az, hogy egy átlagos hétvégét teljesítsünk, kihozzuk autóinkból a maximumot, ne vállaljunk feleslegesen nagy kockázatot, és pontszerző helyeken végezzünk. Ha hozzuk a tőlünk elvárható eredményeket, akkor nem lehetünk gondban."

A hétvégi Brazil Nagydíj lesz Fernando utolsó versenye a Renault színeiben, hiszen a spanyol pilóta a 2007-es idényt a McLarennél kezdi majd meg. A világbajnoki cím birtokosa éppen ezért mindent meg szeretne tenni annak érdekében, hogy a csúcson hagyhassa el a francia istállót.

"Különleges hétvége előtt állok, így mindent meg kell tennem annak érdekében, hogy jól szerepeljek. A csapatért és a barátaimért kell harcolnom, ami komoly motiváció számomra" - folytatta Alonso. "Ez lesz a Michelin utolsó Forma-1-es versenye. A francia cégóriás fantasztikus munkát végzett az elmúlt hat évben, így köszönet illeti őket. Úgy gondolom, hogy képtelenség lenne mindazt visszaadni nekik, ami ők adtak nekem 2001 óta. Az egyetlen dolog, amit tehetek, hogy a lehető legjobb formámat hozom a szezonzárón, és egy újabb világbajnoki címmel jutalmazom meg őket."