Barrichello villogna a Brazil Nagydíjon

Vágólapra másolva!
A Honda csapata a szezon közben tapasztalható hullámvölgyet követően kirobbanó formában versenyez az utóbbi időben. Az idény utolsó futamán, Brazíliában a hazai közönsége előtt rajthoz álló Rubens Barrichello ezen felbuzdulva jó szereplésben bízik.
Vágólapra másolva!

Barrichello számára évről évre a Brazil Nagydíj a szezon csúcspontja. A Sao Paulóban született versenyző az interlagosi pályától egy kőhajításnyira nőtt fel, így már gyerekkorában belélegezte a benzingőzt. A Honda pilótájának egyik nagy álma, hogy megnyerje hazai versenyét, ám ez egyelőre még nem teljesült.

Ezt az álmot beteljesíteni a Hondával sem gyerekjáték, de Barrichello nem adja fel: "A hazai verseny számomra mindig nagyon különleges, ilyenkor plusz motivációt tudok mozgósítani. Interlagos közelében születtem, és az első Forma-1-es versenyt 1980-ban láttam itt, akkor René Arnoux nyert. Azóta mindig is arra vágytam, hogy egyszer én is győzzek itt."

Barrichello már nem egyszer megpróbált elsőként áthaladni a Brazil Nagydíj célvonalán, de ez eddig a Jordan, a Stewart és a Ferrari színeiben sem sikerült neki. "Egyre inkább frusztrál, hogy a nem tudok itthon nyerni"- folytatta a brazil. "Ehhez 2003-ban jártam a legközelebb, de akkor benzinproblémáim voltak. Általában versenyképes autóval állhatok rajthoz Interlagosban, de valami apróság mindig közbejön."

"A pálya nagyon igénybe veszi a szervezetünket, hiszen ellenkező irányban versenyzünk rajta, mint a többi ringen, és néhol nagy a szintkülönbség is. Egyesek azt mondják, hogy egyszerű pályáról van szó, de én nem értek velük egyet."

"Nehéz megtalálni a helyes beállítást, ami passzol a lassú és a gyors kanyarokhoz egyaránt. Az egyenesekben nagy sebességre, a kanyarokban jó tapadásra van szükség, különben nem tudsz előzni"- magyarázta a brazil.

Barrichello számára több előnye is van annak, hogy a pálya közelében lakik: "A legfontosabb, hogy a verseny alatt a családom velem lehet, esténként pedig otthon a saját ágyamban alhatok. Csak az a kár, hogy olyan gyorsan elröppen ez a pár nap. Ettől függetlenül számomra mindig ez a legszebb versenyhétvége"- fejezte be a brazil közönség nagy kedvence.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!