McLaren: Ennél csak jobb jöhet 2007-ben

Vágólapra másolva!
A McLaren-Mercedes idén messze tudása alatt teljesített, elég megemlíteni, hogy a gárda 2006-ban nem tudott futamot nyerni. A csapat vezetői, Ron Dennis és Norbert Haug bíznak benne, hogy 2007-ben ennél csak jobb jöhet.
Vágólapra másolva!

Az idei szezonból egy futam még hátra van ugyan, de a McLarenek Brazíliában sem győzelmi esélyekkel lépnek pályára. A gárda az idei futamokon három pilótát is elhasznált, de sem Kimi Raikkönen, sem Juan-Pablo Montoya sem a kolumbiait váltó Pedro de la Rosa nem tudott futamot nyerni.

Ha a csapatnak Interlagosban sem sikerül megszereznie az első helyet, akkor 1996 óta először esik meg vele az a szégyen, hogy nem sikerül futamot nyerni egy idényben. Az utóbbi években a McLaren igencsak hullámzó teljesítményt nyújt, hiszen volt, hogy csak néhány ponttal maradtak le a világbajnoki címről, de az idei évhez hasonlóan nem egyszer előfordult, hogy óriási lemaradásuk volt az élen állókkal szemben.

A csapatfőnök, Ron Dennis azon már túltette magát, hogy idén valószínűleg nem lesz győzelme a csapatnak, de bízik benne, hogy jövőre ismét átélhetik, hogy milyen is az, amikor az ő autójuk halad át elsőként a célvonalon: "A győzelmet megszerezni nehéz feladat, de nem felejtettük el, hogyan is kell."

Jövőre nem lesznek jelentős szabályváltoztatások, és Dennis szerint ez is megkönnyíti a dolgukat. A motorok befagyasztása miatt a McLaren az utolsó futamot beáldozza annak érdekében, hogy márciusra a lehető legtökéletesebb erőforrást tudják leadni a FIA-nak.

A Mercedes motorsport igazgatója, Norbert Haug is meg van róla győződve, hogy a csapat jövőre ismét versenyeket fog nyerni. Ez el is várható az utóbbi tíz év második legeredményesebb csapatától: "Nagyon sok mindentől függ, hogy jobbak tudunk-e lenni, de ennél nincs lejjebb, ez egészen biztos"- nyilatkozta a Haug.

"Nagyon fontos, hogy az első percektől partiban legyünk a többiekkel, és emellett folyamatosan javulnunk kell. El kell hinnünk, hogy képesek vagyunk erre. Véleményem szerint minden apró részlet és összetevő adott ahhoz, hogy ismét győzelmeket ünnepeljünk"- fejezte be az 53 éves német szakember.

A győzelemhez szükséges legfontosabb összetevő lehet a két jövő évi pilóta, a minden bizonnyal az egyes rajtszámmal a hóna alatt érkező Fernando Alonso és a csiszolatlan gyémánt, a 21 éves Lewis Hamilton, akinek szerződtetését még nem jelentették be, de valószínűleg erre sem kell sokat várni. Nem elhanyagolható az sem, hogy a Vodafone beszállásával igazi nagyágyú lesz a főszponzor. Az pedig már csak Denniséken múlik, hogy a minőségi alapanyagokból mit dobnak össze.