Fisichella: 2007 az én évem lesz

Vágólapra másolva!
Giancarlo Fisichella biztos benne, hogy Fernando Alonso távozásával, sokkal jobb teljesítményre lesz képes a Renault-val. Az olasz versenyző úgy érzi, világbajnok kollégája mellett nem tudott kibontakozni.
Vágólapra másolva!

Bár az autója megvolt hozzá, Fisichella az elmúlt két évben mégsem volt képes felvenni a versenyt csapattársával. Most azonban, hogy Alonso az év végén elhagyja a Renault-t, és a 2007-es idényt a McLaren színeiben kezdi majd meg, Fisichella előtt megnyílhat az út, és bebizonyíthatja, mire is képes valójában. A római születésű sofőr legutóbb a Maláj Nagydíjon állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára, és bár azóta volt eset, hogy márkatársa előtt végzett, kimagasló eredményt mégsem sikerült elérnie.

Fisichella azonban úgy gondolja, hogy többéves tapasztalata meghozza majd a gyümölcsét, és a Renault komoly segítséget kaphat tőle a téli teszteken, ahol a francia gárdának mindent meg kell tennie annak érdekében, hogy minél jobban megismerkedjen a Bridgestone abroncsokkal.

"Harmadik évemet kezdem majd meg a csapattal, ami nagyon fontos" - mondta. "Mindenkit jól ismerek, kényelmesen érzem magam az autóban, úgy érzem, teljesen eggyé váltam a csapattal. Három év elegendő ahhoz, hogy beépülj, megismerd mérnökeidet, kitapasztald az autót, és megismerd a Renault munkamódszereit. Éppen ezért biztos vagyok benne, hogy a következő év sokkal egyszerűbb lesz számomra."

"Továbbra is ezen az úton kell haladnunk, hiszen autóink versenyképesek, és megbízhatóak. Természetesen nem lesz egyszerű dolgunk, hiszen gumiszállítót váltunk, ami komoly nehézségekkel járhat. Éppen ezért a téli tesztidőszak minden eddiginél fontosabb lesz. Jól akarunk szerepelni, és a lehető legtöbbet ki akarjuk hozni a Bridgestone abroncsokból."

Fisichella csapattársa a jövő évben a Renault jelenlegi tesztpilótája, Heikki Kovalainen lesz, aki szintén ismeri valamelyest a csapatot, ám azt egyelőre nehéz lenne megjósolni, miként fogja tudni betölteni az Alonso távozásával keletkező hatalmas űrt.