Badoer kettős Ferrari sikert vár Brazíliában

Vágólapra másolva!
A Ferrari tesztpilótája, Luca Badoer biztos benne, hogy az olaszok számára csakis a kettős győzelem lenne elfogadható a szezonzáró Brazil Nagydíjon, noha jól tudja, még ebben az esetben sem lenne biztosítva számukra a bajnoki cím.
Vágólapra másolva!

Michael Schumacher aktív pályafutásának utolsó tesztprogramját teljesíti a héten Jerezben, ahol minden eddiginél nagyobb tempót diktál. A német versenyző csütörtökön csak századokkal maradt le a pályacsúcstól, melyet még ő maga állított fel 2004-ben egy V10-es motorral szerelt Ferrarival.

A látottak alapján Badoernek nincsenek kétségei az istálló céljai felől. Az olasz pilóta biztos benne, hogy a Ferrari szeme előtt csakis a kettős győzelem lebeg, hiszen a csapat csak így tudja maximalizálni esélyeit a bajnoki címek megszerzésére.

"Michael nagyon csendes, de csakis azért, mert minden erejével a tesztprogramra koncentrál" - kezdte mondandóját Badoer. "Csak a Brazil Nagydíj lebeg a szeme előtt. A gumikon, a motoron, és különböző elemeken dolgozik. Semmi másra nem koncentrál, csak a győzelem jár a fejében."

A Ferrari jelenleg kilenc ponttal van lemaradva a Renault mögött a konstruktőrök versenyében, így még ha kettős győzelmet is szereznek az olaszok versenyzői, akkor sem biztos, hogy az övék lesz a konstruktőri bajnoki cím. Michael Schumacher pedig csak abban az esetben lesz világbajnok, ha megnyeri a szezonzárót, és Alonso egyetlen pontot sem szerez.

"Csak az első két hely jöhet szóba Brazíliában" - mondta Badoer. "Nagyon keményen dolgozunk azért, hogy elérjük ezt az eredményt. Véleményem szerint nem lehetetlen. Az autó versenyképes, és Michael minden eddiginél gyorsabb. Az egyetlen dolog, amit nem befolyásolhatunk, hogy a többiek miként végeznek. Tehát riválisaink kezében vagyunk."