A McLaren de la Rosát választotta

Vágólapra másolva!
A McLaren pénteken hivatalos közleményében erősítette meg, hogy a szezonzáró Brazil Nagydíjon is Pedro de la Rosa lesz Kimi Raikkönen csapattársa, mellyel elszálltak Lewis Hamilton reményei, hogy már az idei évben bemutatkozhat a királykategóriában.
Vágólapra másolva!

A wokingi alakulat a végsőkig kivárt, és csak a mai nap erősítette meg versenyzői felállását a Brazil Nagydíjra, miután de la Rosa és Hamilton teljesítették a gárda eheti tesztprogramját a spanyolországi Jerezben.

Annak ellenére, hogy a GP2-es sorozat újdonsült világbajnoka Michael Schumacher mögött a második helyen végzett, a vezetőség végül úgy döntött, az idei évben még nem veti be élesben a brit versenyzőt - noha sokan már most tényként kezelik, hogy a színes bőrű sofőr lesz Fernando Alonso csapattársa a McLarennél a 2007-es idényben.

"A Japán Nagydíjon elszenvedett súlyos vereség után bízunk benne, hogy a szezon utolsó versenyén jól fogunk szerepelni" - mondta de la Rosa, aki Juan Pablo Montoya távozásával kapott lehetőséget a versenyzésre. "Az eheti tesztprogram remekül sikerült számunkra, sok pozitív eredményt kaptunk, különösen a Michelin abroncsokról, így ha minden a tervek szerint halad, akkor a csúcson fogjuk befejezni az idei szezont."

A McLarent mindössze egyetlen futam választja el attól, hogy győzelem nélkül zárja az idei szezont, melyre legutóbb tíz évvel ezelőtt, 1996-ban volt példa a csapat történetében.