Button már 2007-ben vb-t nyerne a Hondával

Vágólapra másolva!
Jenson Buttonnak az idei szezonban sikerült megszereznie első Forma-1-es futamgyőzelmét, ráadásul éppen az augusztusi Magyar Nagydíjon. A brit annyira felbátorodott első sikerén, hogy jövőre már a világbajnoki címért akar harcolni.
Vágólapra másolva!

Button idei szezonja nem indult rosszul, de aztán hihetetlen mély hullámvölgy következett a Hondás számára. A gödörből igen látványosan sikerült kilábalnia, hiszen a Hungaroringen Jensont intették le elsőként. Azóta ismét remekül szerepel a brit, három negyedik és egy ötödik helyet szerzett a legutóbbi négy futamon.

"A következő szezonban már az első percben nagyon drasztikusan kell fellépnünk"- nyilatkozta Button. "Úgy kell rajthoz állnunk mindjárt az elején, hogy világbajnokok akarunk lenni. Aki nem így tesz, annak nem is lesz esélye elsőnek lenni. Nekem viszont mindenképpen ez a célom."

"A realitás lehet, hogy sok esetben mást mutat, de ettől még nem adhatjuk fel. Már idén is voltak jó pillanataink, de nem tudtunk igazán labdába rúgni. A 2006-os tapasztalatokat felhasználva viszont jövőre előrébb léphetünk"- fogadkozott a brit.

A szkeptikusok Button nyilatkozata után bizonyára csak legyintenek egyet, hiszen a Honda már évek óta a nagy áttörésre készül, de az első futamgyőzelemre is nagyon sokat kellett várnia. A 2004-es remeklést (a gárda még BAR néven második lett a konstruktőrök versenyében) azóta sem sikerült megközelítenie a japán istállónak, de az optimizmus a jelek szerint töretlen.

"Most az a legfontosabb, hogy még az idei szezonban a lehető legtöbb fejlesztést végrehajtsuk az autón"- folytatta Button. "Idén az első négy futamon jól kezdtünk, de később valamiért nem tudtunk lépést tartani a Ferrari, a Renault és a McLaren fejlődésével."

A brit versenyző szerint a csapatnak az sem fog különösebb problémát okozni, hogy a jelenlegi Michelin abroncsokról át kell állnia a Bridgestone termékeire: "A váltás csak előnyünkre lesz, szerintem sokkal gyorsabban átállunk majd, mint a többiek, ugyanis korábban Rubens és én is versenyeztünk már Bridgestone-okkal. Ráadásul a csapatnál nem lesz jelentősebb személyi változás, hiszen továbbra is Rubens-szel fogunk versenyezni a Hondánál"- fejezte be a 26 éves versenyző.