Ecclestone: A szurkolók szeretik az új arcokat

Vágólapra másolva!
Bernie Ecclestone, a Forma-1 vezére tisztában van vele, hogy idén több nagy név is elhagyja, illetve már elhagyta a száguldó cirkuszt.
Vágólapra másolva!

Az aprótermetű szakember azonban már a jövőt kémleli, és tudja, hogy lesznek olyanok, akik a klasszisok helyébe lépnek majd.

Ecclestone különösen Michael Schumachernek köszönhet sokat, hiszen a német pilóta miatt nem csak Németországban, de a világ minden táján nagyon sokan ültek ki a lelátókra a Forma-1-es versenyeken. A hétszeres világbajnok egyedülálló eredményeinek köszönheti hihetetlen népszerűségét, és ezáltal nagy szerepe van abban, hogy a Forma-1 a világ legnézettebb sporteseményei közé tartozik.

Ecclestone-nak azonban jövőre már nélkülöznie kell majd Schumachert, a 37 éves versenyző már csak az idei szezonzáró Brazil Nagydíjon áll rajthoz, utána befejezi sikeres pályafutását. A brit guru azonban nem esik kétségbe, hiszen mint mondja, nem Schumi lesz az első klasszis, aki idén elhagyja a száguldó cirkuszt.

"Idén talán minden eddiginél több klasszist vesztett el a sportág"- nyilatkozta a 75 éves Ecclestone a Grand Prix-Magazinnak. "Véleményem szerint Jacques Villeneuve és Juan-Pablo Montoya is meghatározó alakja volt a sportágnak."

"Michael visszavonulása persze mindenkit érzékenyen érint, de majd jönnek újabb nevek, újabb pilóták, akik átveszik a korábbi nagy egyéniségek helyét, úgyhogy az élet megy tovább."

"Sokan egymás sarkát tapossák már a Forma-1 küszöbén, és csak arra várnak, hogy bekerüljenek. Ilyen például Lewis Hamilton is, de olyan ifjú titánokat is említhetnék szép számmal, akik már versenyeznek. Elég csak Vettelre, Kubicára és Rosbergre gondolni."

"És mindig jönnek majd újak is. A szurkolók egyébként szeretik az új arcokat, hiszen azok mindig valami titokzatosságot hordoznak magukban. A régieket egy idő után úgyis megunják"- fejezte be eszmefuttatását Ecclestone.