A Ferrari sem veti be új motorját Brazíliában

Vágólapra másolva!
A Ferrari annak ellenére sem kockáztat a szezon utolsó versenyén, hogy igazából nincs vesztenivalója.
Vágólapra másolva!

Az olaszok vezetése megerősítette, az eredeti tervekkel ellenétében, mégsem vetik be új motorjukat a Brazíliában.

Azt követően, hogy Michael Schumacher a Ferrari motor meghibásodása miatt a Japán Nagydíj idő előtti feladására kényszerült, az olaszoknak lehetősége nyílna arra, hogy egy vadonatúj V8-as egységgel kezdjék meg a szezonzáró megmérettetést, melynek teljesítményét csak egy versenytávra kellene maximalizálniuk.

A Ferrarinak igazából nincs vesztenivalója a szezonzáró Brazil Nagydíjon, éppen ezért is jött szóba az új egység bevetése, ám a gárda vezetősége mégis úgy döntött, marad a régi specifikációnál, ám annak teljesítményét a maximálisra veszi.

"Azzal a specifikációval kezdhetjük majd meg az utolsó versenyt, melyet Monza óta használunk, de természetesen teljesítményét úgy állítjuk be, hogy csak egy versenytávot kell majd kibírnia" - mondta a csapat technikai igazgatója, Ross Brawn. "Van lehetőség az extra teljesítmény kiaknázására, de a héten a megbízhatóságát is tesztelnünk kell Spanyolországban."

Annak ellenére, hogy Schumacher már csak akkor lehet világbajnok, ha megnyeri a szezonzárót és közben riválisa, Fernando Alonso egyetlen pontot sem szerez, a német versenyző a korábbi tervek szerint a héten megkezdi utolsó tesztprogramját a Ferrarival, mely után egy hatalmas búcsúpartit tart majd a tesztcsapatnak.

"Ha ez a teszt kell ahhoz, hogy jól szerepeljünk Brazíliában, akkor ott a helyem" - mondta Michael. "Noha úgy gondolom, hogy az egyéni bajnokság elúszott, a konstruktőri címet még megszerezhetjük, éppen ezért mindent megteszek majd a siker érdekében."