Montezemolo: A Ferrari nem adja fel

Vágólapra másolva!
A Ferrari a szezonzáró Brazil Nagydíj utolsó méteréig harcolni fog a bajnoki címért, jelentette ki az olasz gárda elnöke, Luca di Montezemolo Japánban, ahol minimálisra csökkentek a csapat esélyei a bajnoki cím megszerzésére.
Vágólapra másolva!

A Ferrari számára remekül kezdődött a vasárnapi verseny, hiszen Massa és Schumacher az első sorból rajtolhattak el Japánban. A német versenyző a második kör végén már át is vette a vezetést, és gőzerővel robogott pályafutása hetedik futamgyőzelme felé Szuzukában, mikor tizenhét körrel a leintés előtt a Ferrari motor megadta magát autójában, így a verseny idő előtti feladására kényszerült.

Alonso ezzel átvette a vezetést, melyet már nem is engedett ki a kezéből. A Renault spanyol pilótája tíz pontra növelte előnyét Schumacherrel szemben, aki már csak abban az esetben szerezheti meg a bajnoki címet a szezon utolsó versenyén, ha megnyeri a viadalt és Alonso lecsúszik a pontszerző helyekről. A huszonöt esztendős versenyzőt tehát már csak egy pont választja el attól, hogy megvédje bajnoki címét.

Bár Schumacher kiesését követően nem tűnt csalódottnak, legbelül tudta, elbúcsúzhat pályafutása nyolcadik bajnoki címétől. A Ferrari vezérkara sem tudta palástolni csalódottságát a történtek miatt, azonban az elnök mindenkit biztosított afelől, hogy a végsőkig harcolni fognak.

"A Ferrari tudja, miként kell kezelni a vereséget, és azt is tudja, miként kell örülni a győzelemnek. Egy ilyen eredmény nem veti vissza a teljesítményünket, sőt még nagyobb motivációt ad a jövőre nézve" - mondta di Montezemolo. "A világbajnokság csak a Brazil Nagydíj végén dől el."

Azzal, hogy Schumacher kiesett, és Fisichella a harmadik helyen végzett a hétvégén Japánban, a Renault kilenc pontra növelte előnyét a Ferrarival szemben a konstruktőrök versenyében.

"Természetesen nagyon csalódott vagyok amiatt, hogy nem sokkal a futam vége előtt elszálltak esélyeink, miközben Michael vezetett" - folytatta. "Szomorú vagyok, hogy csalódást kellett okoznunk neki, pedig ismét bizonyította fantasztikus képességeit, és vasárnap is ő volt a legjobb a mezőnyben."

"A csapat dolgozóit is sajnálom, akik hibátlan munkát végeztek a hétvégén. A szezon elején is elmondtam, hogy szeretném, ha a Ferrari lenne a világbajnok. Az elmúlt hónapokban hihetetlen teljesítménnyel visszatértünk az élre, és ledolgoztuk hátrányunkat a Renault-val szemben. Sajnálatos módon vasárnap kiütéssel győzött ellenfelünk, ami komoly hátrányba sodort minket."