Vágólapra másolva!
Az idei évet nagy tervekkel kezdő Red Bull Racing mostanra odáig süllyedt, hogy a Japán Nagydíjon már a Toro Rossóval és a Midlanddel kellett csatáznia Coulthardéknak. A skót ráadásul kiesett, míg csapattársa, Doornbos csak a 13. lett.
Vágólapra másolva!

"Fel kellett adnom, amikor a negyedik sebességi fokozatom elment"- nyilatkozta David Coulthard a futam után. "A legtöbb időt azzal vesztegettük el, hogy a Spykerekkel küzdöttünk, holott egyértelműen gyorsabbak voltunk náluk, igaz nem annyival, hogy simán elmenjünk mellettük. Aztán mikor már mehettem volna, akkor jelentkezett a technikai hiba, úgyhogy ma ennyire futotta."

"A rajtot nagyon elrontottam, de nem tudom, hogy miért"- kezdte a holland Doornbos. "Talán a kuplunggal volt valami probléma. A rajtpozíciómat emiatt nem tudtam megtartani, később azonban újra előzni tudtam. Sokáig Vitantonio és David mögött haladtam. Tonio egyszercsak visszaesett, míg David kiállni kényszerült, így megörököltem a 13. helyet, és már csak be kellett vezetnem a célba."

A csapatfőnök, Christian Horner szerint már a kvalifikáción eldőlt a csapat sorsa: "Már az időmérőnk sem sikerült túl jól, úgyhogy számítottunk rá, hogy nehéz versenyünk lesz. Az autók rendben voltak, és a taktikánknak köszönhetően a pilótáink előrébb tudtak lépni, de az új gumikkal mindig a forgalomba jöttek vissza. A sebességünk sokat javult a szombatihoz képest. Kár, hogy a váltó nem bírta David autójában, Robert viszont okosan versenyzett."