Alonso meglepődött a heves reakciókon

Vágólapra másolva!
A világbajnoki cím birtokosa, Fernando Alonso nagyon csodálkozott azon, hogy korábbi nyilatkozata, melyben csapatát kritizálta, milyen heves indulatokat váltott ki Forma-1-es berkekben.
Vágólapra másolva!

Alonso csütörtökön kifejtette, nincs megelégedve a Renault-val, hiszen kétszer is fel kellett adnia a versenyt a döntő pillanatban. Hozzátette azt is, nagyon kellemetlennek tartja, hogy csapattársával, Giancarlo Fisichellával többször is meg kellett küzdenie, noha egyértelmű ki az esélyesebb a bajnoki cím megszerzésére.

A spanyol versenyző a hétvégén azonban tagadta, hogy konfliktus alakult volna ki közte és a csapat között, miután legfőbb riválisa, Michael Schumacher Kínában beérte őt a pontversenyben.

Alonso csütörtöki nyilatkozatában egy Tour de France-os versenyzőhöz hasonlította magát, akit minden versenytársa lehagy, miután egy emelkedőn defektet szenved. A spanyol versenyző ezzel azt akarta kifejezni, hogy egymagára van hagyva, és nem kap elég támogatást a Renault-tól.

"Igen, egyedül éreztem magam. Első voltam, a csapattársam pedig második, de megelőzött, és elment mellettem" - tekintett vissza Alonso a Kínai Nagydíjra. "Amikor visszaszereztem a korábbi tempómat már nagyon messze járt. Olyan ez, mintha indulnál a Tour de France-on, és a hegyekben kidurranna a gumid, de a riválisaid szó nélkül elhajtanának melletted. Kicsit nehéz megérteni azt az érzést."

Az őszinte megszólalás után a Renault csapatvezetője, Flavio Briattore, magához hívta a "megbántott" spanyolt valamint Fisichellát, és tiszta vizet öntöttek a pohárba. Alonso a megbeszélést követően bevallotta, nem gondolta volna, hogy ilyen nagy vihart kavar az elszólása, hiszen alapvetően semmi problémája nincs a csapattal.

"Csodálkozom, hogy milyen erős indulatokat váltottam ki a mondottaimmal" -nyilatkozott Fernando a Japán Nagydíj szabadedzése után. "Megpróbáltam érthetően kifejezni magam, ezek csak a személyes gondolataim voltak, alapvetően teljesen megértem a csapat döntéseit, és el is fogadom őket."

"Csütörtök este elmagyaráztam, hogy a csapattal és Fisi-vel nincs semmi problémám. A Renault-nál mindenki maximális erőbedobással végzi a munkáját, hogy megnyerjük a VB-t. Nem tudom, kívülről milyennek tűnik a gárda, de jelenleg fantasztikus a hangulat."

Alonso a hétvégi Japán Nagydíjon aratott győzelmével egy pontra került az idei bajnoki trófeától, hiszen legnagyobb riválisa, Michael Schumacher vezető helyről volt kénytelen feladni a küzdelmet a Ferrari motor meghibásodása miatt.