Brawn: Massa lehet a mérleg nyelve

Vágólapra másolva!
Az egyéni küzdelmekhez hasonlóan a konstruktőrök versenye is nagyon kiélezett, utóbbi kategóriában a Renault-ot a trónról letaszítani készülő Ferrari hátránya jelenleg egy pont. Ross Brawn szerint a harcot nagyban befolyásolja majd Massa teljesítménye.
Vágólapra másolva!

A Ferrarinak nem lehet panasza a hétszeres világbajnok Michael Schumacherre, hiszen a német az utolsó kilenc versenyen 73 pontot gyűjtött. Ennél többet a mezőnyből senki nem szorgoskodott össze ebben a periódusban, így természetesen Felipe Massa teljesítménye is elmaradt csapattársáétól.

A brazil a Brit Nagydíjtól a hétvégi kínai versenyig lezajló kilenc futamon csak 42 egységig jutott, így csapata a szezon hátralévő két futamán még többet vár tőle. Persze azért Massa eddig is kitett magáért, hiszen többször is pontokat vett el Alonsótól, és ezáltal a Renault istállótól is. Többek közt ennek is köszönhető, hogy a Ferrari hátránya mindössze egyetlen pont a csapatversenyben.

Ross Brawn, a vörösök technikai igazgatója legutóbbi nyilatkozatában hangsúlyozta, hogy Massa pontjaira a folytatásban is nagy szükségük lesz: "Nagy mértékben arra vagyunk utalva, hogy Felipe hogyan teljesít majd, sokat várunk tőle. Ismét hátrányban vagyunk a konstruktőrök versenyében, és ez a cím nagyon fontos nekünk, mindenképpen meg akarjuk nyerni."

"Az idei világbajnokság nagyszerű, és remélem, hogy nem a megbízhatóság vagy egy technikai hiba dönti majd el a végső győztes kilétét"- folytatta Brawn. "Nagyon sok múlik majd a gumikon. Nem akarok terhet rakni sem a Michelinre, sem a Bridgestone-ra, de a következő futamot az a csapat nyeri, amelyik jobb abroncsokon fut majd."