Villeneuve is a NASCAR-ba tart

Vágólapra másolva!
Jacques Villeneuve a Német Nagydíjon szerepelt utoljára Forma-1-es versenyen. Az 1997-es szezon világbajnoka a BMW Sauber színeiben versenyzett utolsó száguldó cirkuszbeli évében, ám a jövőben valószínűleg a NASCAR-ban fog rajthoz állni.
Vágólapra másolva!

Miután a szezon közepén Juan-Pablo Montoya kiszállt a Forma-1-ből, és az egyik legnépszerűbb tengerentúli szériába, a NASCAR-ba szerződött, egy újabb F1-es klasszis is Amerikát vette célba.

Olasz lapértesülések szerint ugyanis a kanadai világbajnok, Jacques Villeneuve a 2007-es szezont már az amerikai Nextel-Kupában, a Roush-Ford csapat színeiben kezdi meg. A pilóta már Forma-1-es pályafutásának váratlan befejezése után is jelezte, hogy mindenképpen versenyezni akar, és akkor a NASCAR-t is lehetséges célállomásnak tekintette.

"Manapság a Forma-1-ből a NASCAR-ba szerződni már nem jelent visszalépést"- nyilatkozta Villeneuve néhány napja. "Az tévhit, hogy az ember csak elpazarolja a pályafutását ebben a sorozatban."

A jelek szerint tehát nem elképzelhetetlen, hogy jövőre két olyan korábbi Forma-1-es klasszis versenyezzen egymás ellen Amerikában, aki az idén még a Forma-1-ben tette meg ugyanezt.