Alonso beszólt

Vágólapra másolva!
Alonso saját csapatára támadt, a spanyol úgy érzi, hogy a Renault-nál nem akarják, hogy megvédje világbajnoki címét. A spanyol média a világbajnok mellé állt. A francia istálló visszautasítja a vádakat.
Vágólapra másolva!

Az idei szezon hajrája nagyon kiélezett lett, de Alonso nem tud igazán a versenyzésre koncentrálni, mert úgy érzi, csapata nem áll mögötte teljes mértékben: "Ahhoz, hogy a konstruktőri címét megvédje a Renault, nagy szüksége van az eredményeimre, de az egyéni versenyben keveset kapok tőlük"- nyilatkozta a spanyol, miután a hétvégéi Kínai Nagydíjon Michael Schumacher átvette tőle a vezetést a ponttáblázaton.

A spanyol média kitart kedvence mellett, és a Marca című sportlap azt állítja, hogy "Alonsónak ellensége van a saját táborában." Kemény vádak ezek, de tegyük hozzá, hogy a három és fél hónappal ezelőtti 25 pontos előny nem csak Alonso miatt olvadt el. Kínában például a második bokszkiállásánál az egyik kerékanya elgurult, értékes másodpercektől szabadítva meg a címvédőt.

A dolog különös pikantériája, hogy ezúttal is az a szerelő hibázott, aki a Magyar Nagydíjon az egyik kiállás során rosszul rögzítette a kereket, és emiatt Alonso néhány száz méter után kiesett. Mindez lehet, hogy csak a véletlen műve, de gyanakvásra adhat okot.

Ezzel szemben Michael Schumacher és a Ferrari úgy küzd, mintha nem tudnák, hogy a német a szezon végén visszavonul. Az olasz csapat színeiben a rekordbajnok folyamatosan dolgozta le hátrányát Alonsóval szemben, és Sanghajban be is érte őt pontszámban. A csapat arra készül, hogy Suzukában el is lépjen tőle.

A szezon utolsó előtti futama, a Japán Nagydíj előtt a 2005-ös bajnok nincs irigylésre méltó helyzetben. A hétvégi kínai versenyen elért második helyével a szezon során összeszorgoskodott előnye lenullázódott, sőt most már ő van hátrányban Schumacherrel szemben (a német idén több futamot nyert, így egyenlőség esetén ő a világbajnok).

A 25 éves spanyol ezek után így nyilatkozott: "Egyesek azt szeretnék, ha az egyes rajtszámot nem vinném el a csapattól." Ha Alonso mégis meg akarja védeni címét, nagyon oda kell tennie magát Suzukában. Ugyanis ha Schumacher nyeri a Japán Nagydíjat, miközben a Renault-os nem szerez pontot, akkor már egy futammal a 2006-os szezon vége előtt megszületik a sportág első nyolcszoros világbajnoka.

A Renault szóvivője visszautasította a vádaskodást: "Nem tudom, Fernando miért nyilatkozik ilyeneket. Csak a frusztráció számlájára tudom ezt írni, hiszen Sanghajban is kicsúszott a kezéből a győzelem. 150 százalékig mögötte állunk, és támogatjuk a vb-címért folytatott harcban."

"Jelenleg olyan szoros a verseny, hogy ha a konstruktőrök bajnokságát meg akarjuk nyerni, ahhoz Fernandónak is meg kell védenie a címét. Igazából semmi probléma nincs Fernando és a csapat közt"- fejezte be a névtelenségbe burkolózó Renault-os.