Blundell: A Renault Alonso nélkül is helytáll

Vágólapra másolva!
Az egykori Forma-1-es pilóta, Mark Blundell nem gondolja úgy, hogy a Renault-ra nehéz idők várnak Fernando Alonso távozása miatt. A brit szerint Fisichella és az újonc Kovalainen is jól megállja majd a helyét.
Vágólapra másolva!

A világbajnoki címvédő Renault istállónál a 2007-es évben az idei szezonhoz képest jelentős változás lesz, hogy Fernando Alonso elhagyja a francia alakulatot. A spanyol pilóta a McLaren-Mercedeshez szerződik, vélhetően nagy űrt hagyva maga után a sárga-kékeknél.

Alonsót a finn Heikki Kovalainennek kell pótolnia, és a korábbi Forma-1-es pilóta, Mark Blundell kíváncsian várja, hogy a franciák hogyan birkóznak meg a feladattal: "Szerintem a Renault a jövőben is életképes lesz, át fogják vészelni Alonso távozását"- fejtette ki véleményét Blundell.

A csapatfőnök, Flavio Briatore a korábbi hírekkel ellentétben mégsem hagyja el az istállót, szerződését két újabb évvel meghosszabbította a Renault-val. Blundell szerint ez mindenképpen a gárda hasznára válhat: "Nagyon fontos az állandóság, amit Briatore képvisel. De ahhoz, hogy a sikerek folytatódjanak, az újonc Heikki Kovalainennek jól együtt kell dolgoznia a szintén hosszabbító Giancarlo Fisichellával.

"Kovalainen nagy tehetség, és a teszteken már bizonyította, hogy felkészült a kihívásra. A csapatok nagyon okosan általában több éves tesztlehetőségeket biztosítanak jelöltjeik számára. Így biztosan elválik, hogy ki lesz alkalmas versenyzőnek is. Ez nagyon bölcs taktika"- vélekedett a 40 éves brit.

A pályafutása alatt 61 Forma-1-es futamon rajthoz álló Blundell szerint Fisichellára kulcsszerep vár a következő évadban: "Giancarlónak a vállára kell vennie a terhet, amit az eredménykényszer jelent majd. Az olasz képes elviselni ezt a nyomást is, és most végre bizonyíthat mindenkinek"- fejezte be Blundell.