Lauda Schumacher győzelmére fogad

Vágólapra másolva!
Három futammal a 2006-os Forma-1-es szezon leintése előtt a világbajnoki címvédő Fernando Alonso két ponttal vezet Michael Schumacher előtt. Az egykori pilóta, Niki Lauda a csekély hátrány ellenére is a ferrarist tartja esélyesebbnek a végső győzelemre.
Vágólapra másolva!

Az utóbbi napokban több téma is elterelte a figyelmet a kiélezett világbajnoki hajráról. Mivel azonban közeledik a jövő hétvégi Kínai Nagydíj, ezért egyre inkább ismét a sport kerül előtérbe. Niki Lauda, a korábbi F1-es világbajnok az esélyeket latolgatta.

Az osztrák legenda több szempont alapján hasonlította össze Schumachert és Alonsót. A háromszoros világbajnok az elemzés után arra jutott, hogy szerinte a német klasszis nyolc világbajnoki címmel a háta mögött fog visszavonulni.

"Meg vagyok győződve róla, hogy Michaelnek jobbak az esélyei. Ugyan még Alonso vezet, de a spanyol az üldözött, és Schumacher vadászik rá. A vadásznak pedig mindig könnyebb dolga van, mert elég arra várnia, hogy ellenfele mikor hibázik."

Lauda szerint a Schumacher mellett szóló egyik legnyomósabb érv, az a tény, hogy a német végre bejelentett visszavonulását, és így már sokkal felszabadultabban állhat rajthoz Kínában. Az osztrák saját tapasztalatai alapján mondta ezt: "Mikor annak idején bejelentettem, hogy befejezem, a rákövetkező versenyt egyből megnyertem"- emlékezett vissza az osztrák.

"Schumi számára viszont még a nyolcadik vb-cím is elérhető, emiatt nagyobb rizikót fog vállalni. Vérszemet kapott, de ennek hátulütője is lehet, hiszen a nagy akarás közben könnyen becsúszhat egy hiba. De a hétszeres világbajnok a rutinjának köszönhetően még mindig előnyben van a 25 éves Alonsóval szemben. Sok esetben ezredmásodpercek döntenek, és ezekben a helyzetekben sokat segít, ha korábban az ember már átélt hasonló szituációt."

Lauda egyvalamiben egyetért a szakértőkkel is: a gumiknak óriási szerepük lesz az utolsó három versenyen. Pillanatnyilag a Bridgestone előnyben van, de vizes aszfalton a Michelin abroncsok a jobbak. Az utolsó két versenyen, Japánban és Brazíliában pedig nem ritka jelenség, hogy leszakad az ég. "Ha száraz pályán rendezik meg az utolsó két futamot, akkor a Bridgestone papucsokon futó Schumachert nem lehet megverni"- fejezte be Niki Lauda.