Hamilton készen áll a Forma-1-re

Vágólapra másolva!
Kimi Raikkönen menedzsere, David Robertson szerint a finn versenyző gyors felemelkedése meggyőzte a McLaren vezetőségét, hogy a GP2-es széria újdonsült bajnokát, Lewis Hamiltont akár már a jövő évben élesben is bevessék a királykategóriában.
Vágólapra másolva!

Raikkönen 2000 végén szinte a semmiből bukkant elő, mikor a Sauber istálló tesztlehetőséget biztosított számára. Peter Saubert azonnal lenyűgözte az akkor alig húsz esztendős finn pilóta, akinek azonnal versenyzői ülést kínált a 2001-es idényre. A Jégember egy évvel később már a többszörös világbajnok McLaren istállót erősítette, honfitársa, Mika Hakkinen mellett.

Kimi menedzsere az Autosport magazinnak adott interjújában elmondta, véleménye szerint Hamilton fantasztikus munkát végzett az idei esztendőben, így abszolút megérdemelné a McLaren versenyzői ülését, még akkor is, ha egy olyan komoly csapattárs mellett kellene bizonyítania, mint a világbajnok Fernando Alonso.

"Nevetséges. Még azt kérdezik, hogy felkészült-e Hamilton a versenyzésre? Elég csak megnézni Kimi példáját. Gokartozott, majd a Formula Renault-ban szerepelt, aztán azonnal jött a Forma-1, és igenis képes volt felvenni a versenyt a többiekkel. Ezzel szemben Hamilton a Renault-ban, az F3-ban, és a GP2-ben is szerepelt, és még kételkednek tehetségében? Szerintem Lewis rosszul mondta, mikor arról beszélt, hogy még várnia kell, úgy gondolom, hogy már most készen áll a versenyzésre" - mondta Robertson.

Hamiltonnak egyébként minden esélye megvan arra, hogy a jövő évben Fernando Alonso csapattársaként bizonyíthasson a McLarennél, hiszen az idény végén távozik Raikkönen, aki pályafutását Michael Schumacher helyén, a Ferrarinál folytatja.

Bár sokan megkérdőjelezték Raikkönen döntését, menedzsere úgy gondolja, védence pont jókor távozott a McLarentől, még akkor is, ha a Ferrari a jövő évben elveszti technikai igazgatóját, a világ egyik legjobb taktikusaként számon tartott Ross Brawnt.

"Ugyan nem lehet azt mondani, hogy ezzel a húzással biztosítva van számára a bajnoki cím. De azt el lehet mondani, hogy ez a Ferrari."