Kubica nem tart Vetteltől

Vágólapra másolva!
A BMW Sauber csapatánál jelenleg még nem dőlt el, hogy jövőre ki állhat rajthoz Nick Heidfeld csapattársaként.
Vágólapra másolva!

Az idény hátralévő versenyein lehetőséget kapó Robert Kubica legnagyobb vetélytársa a 19 éves Sebastian Vettel lehet.

Kubica a Magyar Nagydíjon debütált Forma-1-es versenyen, akkor az idő előtt távozó Jacques Villeneuve helyét vette át. A fiatal lengyel azóta remekül helyt áll, élete 3. futamán Olaszországban harmadik helyet ünnepelhetett.

Sokan már a jövő évi versenyzői állást is odaadták volna neki, ám akkor berobbant a köztudatba Sebastian Vettel. A kölyökképű német a Török Nagydíj pénteki edzésein ülhetett be először az egyik BMW-be, és ha már arra járt, a második tréningen elverte az egész mezőnyt. Ennél hatásosabb belépőt nehéz lenne produkálni.

Kubica ennek ellenére sem aggódik amiatt, hogy esetleg Vettel elhalássza előle a jövő évi versenyzői állást: "Remekül végzi a munkáját, ez kétségtelen. Sokat segít a csapatnak, de még nagyon fiatal és rengeteget kell fejlődnie. Roppant gyors, de egy tesztpilótának nem csak ez a feladata"- nyilatkozta a lengyel.

"Miért kellene félnem tőle?"- kérdezett vissza Kubica, amikor azt kérdezték tőle, hogy nem tart-e a szupertehetségnek tartott Vetteltől. "Nem nehezedik rám nyomás amiatt, hogy Sebastian ilyen remekül teljesít. Tudom, hogy hol vagyok a rangsorban, és nagyon bízom benne, hogy az eddig elvégzett munkámnak meglesz a gyümölcse"- mondta bizakodva a lengyel, aki szintén elég fiatal, hiszen mindössze 21 éves.

Kubicának minden bizonnyal igaza van, hiszen amit eddig letett az asztalra, azzal maximálisan elégedettek lehetnek a csapatnál, és valószínűleg keveseknek fordult meg a fejében, hogy ne őt nevezzék 2007-re Heidfeld mellé. Vettel kétségtelenül nagy tehetség, de fiatal kora miatt még bőven van ideje bekerülni a Forma-1-be.