Vágólapra másolva!
Nick Fry a Honda csapatfőnöke a Super Agurihoz szeretné betenni tesztpilótáját, Davidsont.
Vágólapra másolva!

A Honda jókora segítséget nyújtott Aguri Suzukinak, hogy az egykori pilóta saját csapatot alapíthasson a Forma-1-ben. Egyes becslések szerint 60 millió Eurós támogatást kap az újonc csapat a Hondától, részben az ingyenesen rendelkezésére bocsátott motorok formájában. Ezért cserébe persze a japán autógyár is elvár ezt-azt, többek közt Takuma Szato is ennek köszönheti, hogy versenyezhet.

Annak érdekében, hogy az együttműködés továbbra is működjön a két gárda közt, valamit a Super Agurinak is be kell dobnia a közösbe. Nick Fry-nak, a Honda csapatfőnökének már konkrét ötlete is van arra, hogy a kiscsapat hogyan tudna valamit viszonozni.

Ha a csapatfőnök eléri célját, akkor végre Davidson is lehetőséget kaphatna a Forma-1-ben, hiszen a brit pilótát már évek óta érettnek tartják a versenyzésre, de eddig ez nem jött össze neki. "Nagyon örülnénk neki, ha a Super Aguri alkalmazná Anthony-t, mert akkor végre neki is lehetőséget biztosíthatnánk"- nyilatkozta Fry. "Régóta vár arra, hogy megmutassa a világnak, hogy mire is képes valójában."

Így viszont a Honda elveszítené legjobb tesztpilótáját, de Fry szerint tudnák pótolni a 27 éves britet: "Több pilótával is kapcsolatban állunk, ki tudnánk választani Anthony legjobb helyettesesét, ebben egészen biztos vagyok. Itt van például James Rossiter, aki már elég sokat tesztelt nekünk, de még mások is szóba jöhetnek."

Christian Klien neve is felmerült már a Honda háza táján. A Red Bull hetekkel ezelőtt jelentette be, hogy jövőre nem számít az osztrák szolgálataira. Egyes hírek szerint a Midlandet felvásárló Spyker-nél Klien is szerződést kaphat. Ha azonban ezt az üzletet mégsem ütnék nyélbe, akkor a Honda számára ideális megoldást jelenthetne, hiszen jókora Forma-1-es tapasztalattal rendelkezik, és korábban a pilóta is kijelentette, hogy inkább tesztel valamelyik F1-es csapatnál, minthogy másik szériába szerződjön.