Vágólapra másolva!
Lewis Hamilton csak szerdán kezdheti meg tesztprogramját a McLarennel, ugyanis a wokingi alakulat egy nappal eltolta eheti programját.
Vágólapra másolva!

Bár korábban úgy volt, hogy Lewis Hamilton már kedden megkezdheti kétnaposra tervezett tesztprogramját az angliai Silverstone-ban, a McLaren ma reggel úgy döntött, csak szerdán kezdi meg a munkát. Ennek legfőbb oka az új Mercedes-Benz erőforrás késői megérkezése, illetve a vizes aszfalt volt.

Így tehát Hamilton - aki nem kizárt, hogy már a 2007-es idényben Fernando Alonso csapattársaként versenyezhet a Forma-1-ben - csak holnap kezdheti meg a munkát a csapat jelenlegi versenyzője, Pedro de la Rosa mellett. A vezetőség talán azért is választotta ezt a párost, hogy össze tudja hasonlítani a két pilóta teljesítményét, akik harcban állnak a még üresen maradt versenyzői ülésért.

A brit tehetség összesen csak három bemelegítő kört teljesített, figyelve arra, hogy ne lépje túl az 50 kilométeres limitet, mely így nem számít bele a csapat rendelkezésére álló tesztnapokba.

A McLarennek figyelnie is kell erre, hiszen már csak négy napja van a tesztelésre ebben a szezonban. Ezen a héten kettőt, míg a Kínai Nagydíj utáni héten szintén két napot fognak majd tesztelni Jerezben, ahol ugyancsak számítanak Lewis Hamilton segítségére.