Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Kedden debütál a Williams-Toyota

Vágólapra másolva!
A Williams istálló a héten pályára viszi átalakított versenyautóját, hogy kipróbálhassa a Toyota legújabb fejlesztésű V8-as erőforrását.
Vágólapra másolva!

Mivel a Williams istálló a jövő évben motorszállítót vált, fontos számára, hogy már most megismerkedjen a jövő évi erőforrással. A csapat ennek érdekében már ezen a héten kipróbálja a Toyota legújabb specifikációjú V8-as erőforrását, hogy megismerje annak karakterisztikáját, és hűtési szükségletét.

Erre azért van szüksége a csapatnak, hogy véglegesíthesse jövő évi modellje, az FW29-es designját, mely a tervek szerint már január első felében debütál.

Azt követően, hogy a BMW a tavalyi év végén elhagyta a csapatot, a Williams borzalmasan gyengén szerepel az idei évben, noha a szezon elején egyesek úgy gondolták, hogy a Cosworth motorokkal ellátott versenygépekkel csodára lesznek majd képesek. A gárda három futammal az idény vége előtt a konstruktőrök versenyének nyolcadik helyén áll, melyre történelme során még nem volt példa.

A Williams alapító névadója, Sir Frank Williams az elmúlt héten aggodalmát fejezte ki a csapat teljesítménye iránt, ám elmondta, bízik benne, hogy a Toyota segítségével a jövő évben felülkerekedhetnek problémáikon, és ismét visszatérnek az élmezőnybe.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről