Montoya különös rekordra készül

Vágólapra másolva!
Az egykori F1-es pilóta, Juan Pablo Montoya legutóbb úgy nyilatkozott, hogy többek közt azért szerződött a tengerentúlra, mert ott nagyszerű versenyek vannak, szemben a száguldó cirkusszal. A kolumbiainak egyébként hétfőn megszületett második gyermeke is.
Vágólapra másolva!

Juan-Pablo Montoya az Amerikai Nagydíjig a McLaren pilótája volt. A tengerentúli verseny után viszont mindenkit váratlanul ért, hogy a 30 éves kolumbiai versenyző bejelentette: kiszáll a Forma-1-ből, és a NASCAR szériában folytatja pályafutását.

"A döntésem legfőbb oka az volt, hogy véleményem szerint a NASCAR-ban lényegesen izgalmasabb versenyek vannak, mint a Forma-1-ben"- mondta a napokban Montoya, amikor ismét feltették neki a kérdést, hogy miért szállt ki a száguldó cirkuszból.

"A világ leghíresebb versenysorozata kétségtelenül a Forma-1, de Amerikában a NASCAR-t sokkal többen szeretik"- egészítette ki mondandóját a dél-amerikai pilóta.

"Ha minden jól megy, akkor elmondhatom magamról, hogy öt év alatt nyerni tudtam a CART szériában, az IRL-ben, a Forma-1-ben és a NASCAR-ban is. Szerintem nem sokan rendelkeznek hasonló mérleggel"- nyilatkozta Montoya, akinek a valóban nem mindennapi sorozathoz azonban még nyernie kell a NASCAR-ban.

A kolumbiainak egyébként van oka az örömre mostanában, hiszen felesége, Connie hétfőn Miamiban életet adott Paulina nevű kislányuknak. A Montoya család így négytagúra bővült, hiszen a házaspár első gyermeke, Sebastien már majd másfél éves.