McLaren: Túléljük Raikkönen távozását

Vágólapra másolva!
A McLaren-Mercedes csapatánál egyelőre rejtély, hogy jövőre ki lesz Alonso társa. Egy biztos, Kimi Raikkönen távozik a Ferrarihoz, de Martin Whitmarsh, a McLaren ügyvezetője szerint a finn hiánya nem okoz nagy problémát az istállónak.
Vágólapra másolva!

Hosszú hónapok spekulációja után Monzában eldőlt, hogy Kimi Raikkönen Maranellóba teszi át székhelyét, és a Ferrarinál átveszi a szezon végén visszavonuló Michael Schumacher helyét. A finn öt évad után fordít hátat a wokingiaknak, ezalatt kilenc győzelmet szerzett, 2003-ban és 2005-ben a pilóták versenyében pedig a második helyen végzett. Mivel szezon közben Juan-Pablo Montoya is szedte a sátorfáját, a McLaren jövőre új kettőssel áll majd rajthoz.

A világbajnoki címvédő, és az idei kiírásban is élen álló Fernando Alonso helye már régóta biztos az ezüstnyilaknál, csapattársának kiléte azonban egyelőre ismeretlen. A legtöbben a GP2-es sorozat bajnokát, Lewis Hamiltont tartják esélyesnek, de hivatalos döntés még nem született.

"Nem hinném, hogy Kimi távozása különösebben visszavetne bennünket"- nyilatkozta az ügyvezető, Martin Whitmarsh. "Meg kell figyelnünk más pilótákat, hogy ki hogyan teljesít. Lewis Hamiltont már régóta ismerjük, remek munkát végez, óriási tehetség, és kétségtelen, hogy ő is a lehetséges jelöltjeink közt van."

"Természetesen senkinek sem jó, ha egy olyan klasszis, mint Kimi Raikkönen elhagyja a csapatát, de túl fogjuk élni. Jövőre is egy nagyon jó párossal fogunk versenyezni, aggodalomra semmi ok"- mondta az ügyvezető, akinek szavait alátámasztja, hogy ha valóban összejön az Alonso-Hamilton páros, illetve olyan tesztpilótáik lesznek, mint Gary Paffett és Pedro de la Rosa, akkor nagy baj már tényleg nem lehet.

Többször felmerült a kérdés, hogy vajon ki a jobb, Raikkönen vagy Alonso? A konkrét válasz elől Whitmarsh is kitért: "Egyikőjük képességeit sem lehet megkérdőjelezni, mindketten nagyszerű versenyzők. Igazából viszont nem lehet megmondani, hogy ki a jobb, ki a gyorsabb, mert egyforma feltételek mellett sohasem mérkőztek meg egymással, és a jelek szerint egyelőre nem is fognak."

Pillanatnyilag még az sem dőlt el, hogy idén de la Rosa fejezi-e be az idényt Raikkönen csapattársaként, mindenestre több tényező is a spanyol mellett szól: "A japán ringet Pedro nagyon jól ismeri, és ez Suzukában különösen fontos. Ésszerű döntést fogunk hozni a folytatást illetően, és amint elhatároztuk magunkat, bejelentést teszünk"- fejezte be a brit szakember.