Vágólapra másolva!
A német nemzetiségű Michael Ammermüller fantasztikusan érezte magát a spanyolországi Jerezben, ahol a Red Bull Racing jóvoltából kipróbálhatta magát a Forma-1-ben, nem kis sikerrel.
Vágólapra másolva!

A GP2-es versenyző eddig még csak néhány alkalommal ülhetett Forma-1-es autóban, ám akkor sem tesztelhetett éles körülmények között. Ammermüller azonban most lehetőséget kapott a Red Bull Racing istállótól a bizonyításra.

A huszonegy esztendős pilóta összesen 102 kört teljesített a tegnapi tesztprogramon, és ideje mindössze csak egy tizeddel maradt el a nálánál jóval tapasztaltabb Doornobs legjobbjától. Ammermüller ennek tudatában eredményesnek értékelte első igazi bevetését.

"Ez volt az első alkalom, hogy egy versenypályán körözhettem Forma-1-es autóval, és rengeteget dolgoztam" - mondta Ammermüller az Autosport-nak. "Sokkal gyorsabbnak éreztem a sebességet a kanyarokban, mint az egyenesekben, és a fékek lenyűgöztek. Minden rendben ment. Az autó rám volt szabva, a saját ülésem volt benne, így nem volt semmi probléma."

"Hozzá kellett szoknom az autóhoz, meg kellett tanulnom a kormányon lévő különböző gombok feladatát, és rengeteg dolgot kipróbáltam, de mindent nem lehet elsajátítani egyetlen nap alatt. Lehetetlen tökéletesen beállítani az autót egy nap alatt, de élveztem a munkát."

"Az idei bajnokság véget ért a GP2-ben, így készen álltam az F1-es tesztre, amivel egy álmom vált valóra. Csak Monzában értesültem erről a lehetőségről, és azonnal igent mondtam. Nagyon örültem a felkérésnek. Csütörtökön pihenni fogok, majd pénteken ismét pályára gördülök."

Ha a csapat meg lesz elégedve a német pilóta teljesítményével, akkor nem kizárt, hogy őt szerződteti harmadik számú versenyzőnek a szezon utolsó három megmérettetésére.