Weber: Alonso kérjen bocsánatot

Vágólapra másolva!
Michael Schumacher menedzsere, Willi Weber szánalmasnak tartja Alonso viselkedését, aki az egyik spanyol rádiónak adott interjújában a Forma-1 történetének legsportszerűtlenebb alakjának állította be a hétszeres világbajnokot.
Vágólapra másolva!

Fernando Alonso vélhetően minél előbb el szeretné felejteni a hétvégi Olasz Nagydíjon történteket. A spanyol versenyző számára már a nyitónap sem végződött jól, ugyanis az egyik szabadedzésen nekivágta térdét a pilótafülkének, ami miatt ki kell hagynia az eheti tesztprogramot.

A szombati időmérő edzés utolsó etapjában a Michelin mondta fel a szolgálatot, és miután felrobbant, leszakított néhány aerodinamikai elemet a Renault-ról. Alonso ugyan az ötödik helyre kvalifikálta magát a sérült autóval, a sportfelügyelők visszaminősítették a tizedik pozícióba, miután úgy ítélték meg, valóban feltartotta Felipe Massát a kvalifikációs tréningen.

Ez azonban még semmi. Jött a verseny, ahol Alonso akár a harmadik helyen is végezhetett volna, ám tíz körrel a futam vége előtt elfüstölt a motorja. Nem csoda tehát, hogy Fernando úgy érezte, mindenki ellene volt az elmúlt hétvégén. A Renault versenyzője már Monzában is gúnyosan beszélt az egész Forma-1-ről, ám a helyi rádiónak adott nyilatkozatában ennél is tovább ment, és egyszerűen csalónak és sportszerűtlennek nevezte riválisát, Michael Schumacher, aki a Ferrari hazai közönsége előtt jelentette be visszavonulását.

A német versenyző menedzsere, Willi Weber is megszólalt az ügyben és azonnal védelmébe vette pártfogoltját, aki a szezon utolsó három versenyén mindent megtesz majd azért, hogy megszerezze pályafutása nyolcadik bajnoki címét.

"Fantasztikus versenyzőnek tartom Alonsót, azonban szánalmas, ahogyan viselkedett. Michael majd a pályán visszavág neki" - mondta Weber, aki 1988 óta egyengeti a német versenyző karrierjét. "Sértően viselkedett, és egyértelműen övön alul ütött."

Három futammal a szezon vége előtt mindössze csak két pont a különbség a két rivális között a bajnokságban.