Még nincs csapattársa Alonsónak

Vágólapra másolva!
A McLaren-Mercedesnél egyelőre rejtély, hogy ki lesz Fernando Alonso csapattársa. A brit média szerint erre legnagyobb esélye Lewis Hamiltonnak van.
Vágólapra másolva!

Hamilton a hétvégi Olasz Nagydíjon biztosította be GP2-es bajnoki címét, amely újabb mellett szóló nyomós érv lehet. A 21 éves kiválóság ezen kívül már hosszú évek óta szerződésben áll a McLarennel. A konkrét döntés azonban még várat magára.

"Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy jövőre Fernando Alonso nálunk fog versenyezni, így nem sürget bennünket az idő, és kiválaszthatjuk mellé a legmegfelelőbb pilótát"- nyilatkozta Ron Dennis, a McLaren-Mercedes csapatfőnöke.

Dennis elárulta azt is, hogy nem kergetett olyan illúziókat, hogy esetleg meg tudják tartani Kimi Raikkönent, aki vasárnap bejelentette, hogy a Ferrarihoz igazolt.

A csapatvezető nem tagadta azt sem, hogy tárgyalnak Hamiltonnal: "Alaposan át kell beszélnünk Lewis jövőjét, a hétvégén megnyerte a GP2-es sorozatot, most rátérhetünk arra, hogy a McLarennél milyen szerepet tudna betölteni."

Hamilton legnagyobb vetélytársa a szezon közben távozó Juan-Pablo Montoya helyére beugró Pedro de la Rosa lehet, aki remekül helyt állt az elmúlt versenyeken. Egy valami viszont egyértelműen a brit mellett szól: Hamilton mindössze 21 éves, míg a spanyol következő szülinapi tortáján már 35 gyertya fog égni. De könnyen képbe kerülhet még a DTM-bajnok Gary Paffet is, aki teszteken már bizonyított a McLaren vezetőségének.