Massa örömmel fogadja Raikkönent

Vágólapra másolva!
Michael Schumacher visszavonul, de helyére Raikkönen személyében a Ferrarinak sikerült minőségi "utódot" igazolnia. Felipe Massa már nagyon várja a finnel való közös munkát.
Vágólapra másolva!

Kimi Raikkönen McLarentől való távozását az utóbbi időben már szinte mindenki kézpénznek vette. Célállomásként is legtöbben a Ferrarit jelölték meg. A csere végül beigazolódott, és az Olasz Nagydíj után arra is fény derült, hogy Schumacher visszavonul, így az álompáros nem jöhet létre az olasz istállónál.

Raikkönen csapattársa az a Massa lesz, aki idén igen meggyőzően szerepel. Azonban nem kizárt, hogy a finn mellett ismét mellékszerep vár rá, úgy mint Schumacher mögött, még ha ezt a Ferrarinál nyíltan soha nem is mondták ki.

Pedig a 25 éves brazil teljesítménye fokozatosan feljavult, Törökországban megszerezte első pole pozícióját, majd a futamon is mindenkit maga mögött tudott tartani. Legutóbb Monzában is jól versenyzett, de hogy elkerülje az Alonsóval való ütközést, kockásra fékezte jobb első kerekét, és az emiatt beiktatott kerékcsere után már nem volt esélye a pontszerzésre.

"Szerintem a Ferrari remekül igazolt a következő évre, hiszen Kimi érkezésével két gyors pilótájuk lesz"- nyilatkozta Massa a 2007-es felállás kapcsán. "A Ferrari továbbra is a csúcson akar maradni, és erre minden esélye megvan. Kimi és én is fiatalok vagyunk, mindketten harapni fogunk, mindent megteszünk a siker érdekében. Úgy érzem, akár világbajnokok is lehetünk."

Kimi Raikkönennel nem könnyű jó csapattársi viszonyt kialakítani, de Massa ezt is egy kihívásnak tekinti. A Ferrari berkein belül tehát pikáns házi-csata körvonalazódik, ami jót tehet a csapatnak is. A két sikeréhes versenyző a világbajnoki címért küzdhet, hiszen képességeik adottak ehhez. Kérdés, hogy a vezetőség engedi-e majd a nyílt küzdelmet, vagy "finoman" beleszól a csatába, mint ahogyan tette azt nem egy alkalommal az elmúlt években.