Ferrarival versenyezne a Spyker

Vágólapra másolva!
Victor Müller, a Spyker autógyár ügyvezető igazgatója megerősítette, komoly tárgyalásokba kezdett a Ferrarival egy esetleges motorszerződés reményében.
Vágólapra másolva!

Az egyedi sportautók gyártására specializálódott holland cég hosszas tárgyalássorozat után a hétvégi Olasz Nagydíjon megegyezett Alex Shnaider úrral, akinek nem kevesebb, mint 106.6 millió amerikai dollárt fizetett a Jordan istálló utódjáért.

Bár a csapat jelenleg Toyota erőforrásokat használ, a japán cégóriás az év végén elhagyja az alakulatot, ugyanis a 2007-es idényben a Williams istállót látja majd el motorjaival.

A legkézenfekvőbb megoldás nyilvánvalóan a Cosworth lenne a Spyker számára, a cég ügyvezetője azonban elárulta, még nem tett le arról, hogy megszerezze a Ferrari támogatását, és a jövő évben az olaszok erőforrásaival felvértezve szállhasson harcba csapata a Forma-1-ben.

Ha az egyezség létrejönne, akkor a Ferrari saját gárdáján kívül további két istállót szolgálna ki erőforrásokkal a jövő évben.

"Még van némi esély arra, hogy a 2007-es idényre megszerezzük a Ferrari támogatását, ám míg a tárgyalások zajlanak, nem mondhatunk semmit" - magyarázta Müller, akinek cége ugyan még veszteséges, bízik benne, hogy a Forma-1-ben való részvétellel hamarosan nyereségessé teheti az üzletet.

"A Forma-1 a legnagyobb marketingfogás egy autógyártó számára" - mondta a Spyker ügyvezetője. "Olyan, mintha a világbajnoki döntőt szponzorálná valaki. Tehát most minden második, vagy harmadik hétvégén egy ilyen kaliberű eseményen hirdethetjük magunkat. Egy kis cég vagyunk, így számunkra a Forma-1-ben való részvétel hatalmas dolog."