Schumacher lehet a Ferrari tesztpilótája

Vágólapra másolva!
A Ferrari vezetősége bízik benne, hogy Michael Schumacher visszavonulása ellenére a jövőben is segédkezni fog az új autók tesztelésében, ugyanis attól félnek, hogy nélküle elvesztik vezető szerepüket az F1-ben.
Vágólapra másolva!

A Ferrari vezetősége megerősítette, hogy Schumacher a jövőben is a csapat tagja marad, azonban az, hogy milyen poszton tevékenykedik tovább a hétszeres világbajnok, csak az év végén kerül bejelentésre.

Az olaszok versenymérnöke, Luca Baldisserri azonban elhintette, Schumacher a teszteken nyújthatna a legnagyobb segítséget a Ferrarinak a következő években.

"Schumacher az elmúlt tizenegy esztendőben nálunk versenyzett, és nyugodt szívvel mondhatom, hogy nagy részben neki köszönhetjük azt, ahol most tartunk" - mondta a szakember a Gazetta dello Sport-nak adott nyilatkozatában. "Pontos, precíz észrevételeivel rengeteget segített a munkában, olyan módszereket dolgozott ki, melyek még eredményesebbé tettek minket."

"Hatalmas gondban leszünk, ha nélküle is ilyen hatékonyak akarunk maradni. Nem ismerem jól Raikkönent: nyilván remek versenyző, és a pályán fantasztikus munkát végez, de Schumacher ennél több volt, ő valóban együtt élt a csapattal, az autó minden egyes porcikáját ismerte. Folyamatosan győztes autókkal ajándékozta meg a csapatot, ám most nekünk kell győztes autót adni versenyzőinknek."

"Már beszéltem Jean Todttal, és Stefano Domenicalival, hogy győzzék meg Schumachert, hogy a jövőben tesztelje az autóinkat. Nyilvánvalóan a versenyzés a mindene, így szerintem az ötlet neki is tetszene."

A gárda verseny-, és tesztmérnöke, Nigel Stepney véleménye szerint is nehéz lesz Schumacher nélkül tartani ezt a szintet.

"Nehéz téli szezon előtt állunk" - mondta. "Olyasvalakit vesztünk el, aki mindennél fontosabb volt számunkra az elmúlt években, ezért is mondom azt, hogy nehéz lesz az előszezon számunkra. Mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy minél előbb Kimi is felnőjön az ő szintjére."