A McLaren győzelemmel búcsúzna Kimitől

Vágólapra másolva!
A McLaren vezetősége azt szeretné, ha Kimi Raikkönen futamgyőzelemmel búcsúzna a csapattól, noha az idei esztendőben még egyszer sem ünnepelhetett a dobogó tetején a finn versenyző.
Vágólapra másolva!

A hétvégén véget értek a hosszú ideje tartó találgatások, és ahogy arra számítani is lehetett, a Ferrari megerősítette: Michael Schumacher helyét Kimi Raikkönen veszi majd át a jövő évben. A finn pilóta egy hároméves szerződést kötött az olaszokkal, így a 2009-es idény végéig biztosan a Ferrarit szolgálja majd.

Raikkönen, aki öt éve oszlopos tagja a McLarennek, 2003-ban valamint 2005-ben a második helyen végzett a világbajnoki pontversenyben. A finn pilóta azonban elmondta, elérkezettnek érezte az időt, hogy csapatot váltson, és boldog annak, hogy egy olyan történelemmel rendelkező istállónál folytathatja pályafutását, mint a Ferrari.

Eközben a McLaren vezetősége szomorúan nyugtázta Raikkönen elvesztését, ám komoly aggodalomra nincsen okuk, hiszen a finn pilóta helyét a jövő évben a Renault világbajnoka, a huszonöt esztendős Fernando Alonso veszi majd át a csapatban.

"Egy ilyen komoly tehetséggel rendelkező versenyzőt elveszteni mindig szomorú dolog" - mondta a csapat ügyvezető igazgatója, Martin Whitmarsh. "Azonban a bejelentés nem ért minket váratlanul. Kimi már jó ideje meghozta döntését, mellyel a csapat tisztában volt és elfogadta. Köszönetet szeretnénk mondani neki mindenért, amit a csapatért tett, öröm volt vele együtt dolgozni."

Whitmarsh azonban bízik benne, hogy Raikkönen még a szezon vége előtt újabb győzelmet arathat a McLaren színeiben, melyre véleménye szerint minden esélye megvan, ugyanis az utolsó három versenyre komoly fejlesztésekkel készül a csapat.

"Rengeteg fejlesztéssel készülünk a szezon utolsó három versenyére, így minden esélyünk meglesz a futamgyőzelemre" - mondta a szakember. "Minden segítséget és támogatást megadunk Kiminek, hogy a csúcson hagyhassa el a csapatot. Keményen dolgozunk azért, hogy megnyerhesse a hátralévő versenyek egyikét."