Alonso rossz véleménnyel van Schumiról

Vágólapra másolva!
A Renault világbajnoka, Fernando Alonso szerint Michael Schumacher minden idők legsportszerűtlenebb Forma-1-es versenyzője. A spanyol pilóta őszintén beszélt a Ferrari sztárjáról, aki a hétvégén bejelentette visszavonulását.
Vágólapra másolva!

Azt követően, hogy a hétvégén még a Forma-1-et ócsárolta, Fernando Alonso hétfőn már legnagyobb riválisát, Michael Schumachert szidalmazta. A spanyol versenyző a helyi rádióban mondta el véleményét a hétszeres világbajnokról.

"Még Zidane is nagyobb becsben vonulhat vissza, mint Schumacher" - mondta Alonso célozva ezzel az idei futball világbajnokság döntőjén történtekre, mikor a francia játékos mellen fejelte ellenfelét. "Michael a Forma-1- történetének valaha volt legsportszerűtlenebb alakja."

Bár Alonso tisztességtelennek tartja legnagyobb riválisát, mégis elmondta, nagy öröm számára, hogy a motorsport legsikeresebb alakjával mérkőzhet meg a bajnoki címért a szezon utolsó három versenyén.

"Bár megvan róla a véleményem, én is úgy gondolom, hogy ő a legjobb versenyző, így megtiszteltetés számomra, hogy vele küzdhetek meg a bajnoki címért" - folytatta a Renault versenyzője.

Alonso egyébként azt is bevallotta, hogy a sportfelügyelők hétvégi döntése után - mikor Felipe Massa állítólagos feltartásáért büntetés róttak ki rá - idegességében az is megfordult a fejében, hogy nem áll rajthoz a vasárnapi versenyen.

"Valóban megfordult a fejemben, de mikor felvettem a sisakom, minden erre irányuló gondolatom elszállt" - magyarázta Alonso. "Száz százalékig biztos voltam benne, hogy bárhonnan meg tudom nyerni a versenyt, pontokat tudok szerezni, és az élmezőnyben végzek."

"Egyben viszont biztos vagyok: az nevet, aki utoljára nevet" - tette hozzá a Renault versenyzője, aki bár bosszús, nem osztja a Renault csapatvezetője, Flavio Briatore véleményét, miszerint a szövetség már Schumacher kezére játszotta az idei bajnoki címet.

"Nem értek egyet Flavióval. Nem adták oda Schumachernek a bajnoki címet. Való igaz, hogy születtek különös döntések, melyekkel egyesek előnybe, mások hátrányba kerültek, de ennyi."