A Red Bull Racing menesztette Klient

Vágólapra másolva!
Christian Klien azonnali hatállyal elhagyja a Red Bull Racing versenyistállót, és helyét a csapat tesztpilótája, Robert Doornbos veszi majd át a szezon utolsó három versenyén.
Vágólapra másolva!

Azt követően, hogy a Red Bull Racing leigazolta Mark Webbert a 2007-es idényre, Klien számára nem maradt hely a csapatban a jövő évre.

A gárda vezetősége korábban azzal indokolta az osztrák versenyző év végi menesztését, hogy az idei évben szinte nem volt olyan alkalom, hogy fel tudta volna venni a versenyt csapattársával, David Coultharddal, így nem tudta kellően segíteni a csapat munkáját.

Mindezek ellenére az energiaital-gyárosok továbbra is támogatásukról biztosították az osztrák versenyzőt, ám Klien mégis visszautasította a Red Bull ajánlatát, pedig a csapat segítségével biztosítva lett volna a jövője az amerikai Champ Car szériában.

Úgy tűnik, a csapat megorrolt Klienre, akit megbízható források szerint azonnali hatállyal menesztett. Az osztrák sofőr helyét az utolsó három tengerentúli versenyen a csapat testpilótája, Robert Doornbos veszti majd át, aki David Coulthard csapattársaként fejezi be az idei évet.

A Red Bull ugyan még nem erősítette meg hivatalosan a hírt, a bejelentés napokon belül várható.

Klien szombaton, mikor visszautasította a Red Bull ajánlatát, ismét elmondta, továbbra is a Forma-1-ben képzeli el a jövőjét, és akár tesztpilótaként is hajlandó dolgozni, ha ez kell ahhoz, hogy egy nap visszatérhessen.