Vágólapra másolva!
Michael Schumacher, minden idők legsikeresebb Forma-1-es versenyzője a hétvégén megerősítette, az idény végén befejezi versenyzői pályafutását. A nagyok már most elbúcsúztak Schumachertől.
Vágólapra másolva!

A Ferrari percekkel az Olasz Nagydíj leintését követően jelentette be, hogy a futamgyőztes Michael Schumacher a 2006-os idény végén visszavonul. A német versenyző példátlan számú bajnoki címet halmozott fel pályafutása során, és szinte minden rekordot bezsebelt a királykategóriában.

Franz Beckenbauer, a német labdarúgó-válogatottal 1974-ben játékosként, 1990-ben szakvezetőként világbajnoki címet nyerő legenda: "Mindig óriási veszteség, ha egy korszakos egyéniség búcsúzik a sport világától. Michael az autósport történetének legnagyobb alakja."

Mario Theissen, a BMW csapatfőnöke: "Drámai befejezése egy nagyon sikeres, időnként kevésbé eredményes pályafutásnak."

Norbert Haug, a McLaren-Mercedes csapatfőnöke: "Bár mindig ellenfelek voltunk és többször kerültünk ki mi vesztesen a Michael elleni versenyből, mégis sajnálom, hogy befejezi. Egyedülálló pályafutása volt, kíváncsi vagyok, mikor jelennek meg az első találgatások az esetleges visszatéréséről."

Felipe Massa, a Ferrari brazil pilótája: "Két évig még a Ferrari versenyzője maradok. Szomorú vagyok, Michael volt a legképzettebb pilóta, akivel eddig találkoztam. Biztos vagyok benne, hogy nem szakad meg a kapcsolata a csapatunkkal és valamilyen formában a jövőben is segíteni fogja a munkánkat."

Willi Weber, Michael Schumacher menedzsere: "Nehéz döntés volt, de ahogy korábban már oly sokszor, biztos vagyok benne, hogy Michael ezúttal is jó megoldást választott. Nem szakad meg kapcsolatunk a Ferrarival, év végén bejelentjük, milyen módon folytatódik az együttműködésünk."

Jean Todt, a Ferrari csapatfőnöke: "Nagyon nehéz bármit is mondani, fantasztikus ember és kiváló autóversenyző búcsúzik a csapattól. Michael a továbbiakban is a Ferrari-család tagja marad."