A Midland a Spyker kezébe került

Vágólapra másolva!
A sportautókat gyártó holland cégóriás, a Spyker szombat este hivatalos közleményében erősítette meg, hogy sikeresen felvásárolta az orosz milliárdos, Alex Shnaider kezében lévő Midland MF1 Racing versenyistállót.
Vágólapra másolva!

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, a Spyker, illetve az ugyancsak holland székhelyű Lost Boy internet birodalom alapítója, a Michiel Mol által vezetett konzorcium előrehaladott tárgyalásokat folytatott a silverstone-i bázisú alakulattal.

Az orosz születésű ám Kanadában élő milliárdos, Alex Shnaider 2005 januárjában szerezte meg az anyagi gondokkal küszködő Jordan versenyistállót, melyet az idei évben teljes orosz színekben Midland néven futtat a királykategóriában.

Egyesek szerint Shnaider nem volt megelégedve a Midland teljesítményével, és mivel nem jöttek a várt eredmények, nem kívánt több pénzt beleölni a csapatba. Az orosz üzletember már korábban is eljátszadozott azzal a gondolattal, hogy eladja csapatát, melyre az elmúlt hónapban - megbízható források szerint - egy 100 millió dolláros ajánlatot kapott a Mol vezette konzorciumtól.

Ugyan a korábbi tárgyalások nem hoztak sikert, a Spyker szombat éjszaka hivatalos közleményében megerősítette, hogy sikeresen felvásárolta a Midland MF1 Racing versenyistállót, melyet a hírek szerint az idei év utolsó három versenyén Spyker MF1 néven futtat tovább a Forma-1-ben.

"Ez volt életem egyik legnehezebb döntése" - mondta a Midland Csoport elnöke, Alex Shnaider. "Soha nem könnyű megválni olyasvalamitől, amibe rengeteg energiát fektetett az ember. Azonban úgy gondolom, hogy ez a tranzakció mindenki érdekét szolgálja, aki a Midland Csoport, a Spyker, és a csapat tagjának vallja magát."

"Büszke vagyok arra, hogy úgy kell elhagynom a csapatot, hogy sokkal jobb a helyzet, mint 20 hónappal ezelőtt volt, mikor átvettem az irányítást" - folytatta Shnaider. "Nem csak az anyagi helyzete jobb a csapatnak, hanem a pályán is jobban teljesít, és folyamatosan fejlődik. A 2007-es versenygép munkálatai már javában zajlanak, melyhez nagy segítséget nyújt a csapat felújított szálcsatornája, ahol szintén keményen folyik a munka."

"Az évközi fejlesztések sem álltak meg, azonban jelen pillanatban a Forma-1 sokkal közelebb áll Hollandiához, mint Oroszországhoz. Hiszem, hogy az új tulajdonos ki tudja majd aknázni a Hollandiában rejlő kereskedelmi lehetőségeket, hiszen csak így tud előrébb jutni a csapat. A Spyker, élén Victor Mullerrel, és Michiel Mollal egy olyan együttest alkot, mely képes lehet győzelemre vinni a csapatot. Biztos vagyok benne, hogy jó kezekbe került az alakulat, máskülönben nem is mentem volna bele az üzletbe."

"A Midland Csoport a jövőben is támogatni fogja a csapat. Továbbra is figyelemmel fogjuk kíséri a Forma-1 történéseit, és az új tulajdonosoknak nagyon sok sikert kívánunk a jövőben" - zárta mondandóját Shnaider.

A Spyker továbbá azt is megerősítette, hogy a gárda új technikai igazgatója, a Toyota egykori szakembere, Mike Gascoyne lesz a jövő évben.